lördag 27 juni 2020

Två grejer på gång här...

Nu händer det grejer här. Vi har äntligen börjat planera för vår uppfart här i Komstad. Vi tänkte ta bort eller rättare sagt rensa det översta lagret från ogräs, sen fylla på med ny grus. Uppfarten behöver höjas några centimeter då vi har en brunn som sticker upp nu, men som vi vill ha i marknivå så man kan köra över den. Häromdagen körde vi bort till ett grustag här i närheten och kollade på olika grus, men det blir nog att vi lägger på samma som där är nu. 0-18 heter den för de som kan sånt där 😊 Mats har idag i värmen slitit med allt ogräs.

Sen har vi också börjat planera för att byta häcken utmed vägen. Där står just nu en anskrämlig tujahäck som vi sågat av minst en meter för den var alldeles för hög och som nu då är helt naken i mitten och alldeles för bred. Vi hade en kille här igår från en plantskola i närheten. Vi ska ta in pris från dem. Tujahäcken ska dras upp. Jorden behöver bytas ut och en liten stödmur måste byggas. Jag vill ha en oxelhäck för det var det som fanns där innan tujahäcken kom dit. Så nya plantor ska sättas, bevattningsslang ska grävas ner och sen täckbark ovanpå. Det låter dyrt, men vi får se vad det landar på. Detta är ju inget man gör mitt i sommaren, men i oktober är det i så fall tänkt.

Nu kommer vi att jobba i tre veckor, så det kommer inte att hända så mycket här, men det är i alla fall på gång och vi kan fortsätta under våra andra semesterveckor sen 😊

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...