Komstad


Jag tänkte här berätta lite om vårt hus på Österlen. I december 2013 köpte jag 50 % av huset av min pappas bror. Huset är byggt 1930 av min farmor och farfar, så min pappa och hans syskon är alltså uppväxta där. På 60-talet nångång tog bröderna över huset efter min farmor då min farfar dött några år tidigare. Sen dess har vi haft det som fritidshus och även alltid firat jul där. Vi har också haft många släktkalas i huset, så jag har många minnen därifrån.

När mina föräldrar och min farbror blev pensionärer tillbringade de flera månader om året i huset, men allt eftersom de blev äldre blev det allt svårare för dem att vara där. De senaste åren användes det inte alls utan det var jag och Mats som var där och i princip bara klippte gräset. För några år sen bestämde vi oss för att sälja det och lämnade det till mäklare, men av någon anledning blev det inte sålt och det var kanske meningen att det skulle bli så. Jag och Mats hade en diskussion hur vi skulle göra eftersom huset bara stod och förföll mer och mer och då tog vi beslutet att jag skulle köpa min farbrors del. Efter förhandlande då min farbror hade god man gick köpet igenom. Under det senaste året har både min farbror och mina föräldrar gått bort, så nu är det jag som tagit över huset  helt och hållet och ska föra det vidare förhoppningsvis till våra barn.

Vi visste att där var mycket att göra innan vi skulle få det som vi ville ha det, och vi  hade inga bestämda planer med huset. Skulle vi hyra ut eller inte? Hur som helst så var det tvunget renoveras först och där är vi nu, fast vi har kommit en lång bit på vägen. Det är inte mycket kvar. Vi började med utsidan och tog hjälp av en byggfirma till detta. När utsidan var klar började vi själva med inomhusarbetet. Jag har löpande lagt upp hur renoveringen fortskridit och fortskrider här på bloggen.

Sommaren 2015
Hundgårdsbygge våren 2016
Renovering av garage våren 2016

Sommaren 2015
Sommaren 2015

Efter renoveringen. Tagen i januari 2015


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...