lördag 2 maj 2020

Fått mycket gjort idag...

När man har mer än ett hus blir det mycket trädgårdsarbete på båda ställena under sommarhalvåret. 

Våra hus har två totalt olika trädgårdar. Trolle Hill har tre gånger så stor tomt som vårt hus på Österlen. Trolle Hill har mycket naturtomt, en damm på 50 000 liter, en liten plätt gräsmatta och resten singelbeläggning där det är mycket rensande av ogräs. I Komstad är trädgården ganska traditionell. En uppfart, ganska mycket gräsmatta, gångar med betongplattor och några  trädgårdsland.

Idag har vi faktiskt hunnit med mycket, men vi stiger upp tidigt och då hinner man med mycket. Klockan var nog inte mer än åtta i morse när vi var borta vid Gyllebosjön och gick med hundarna. Sen hem och då hade vi upptäckt innan att vredet till vattnet till tvättmaskinen läckte så Mats fick iväg till Lantmännen i Tommarp och handla. Där har de allting, en jätterolig affär att åka till, men i alla fall så kunde han fixa ett nytt vred så nu läcker det inte mer. Så skönt att det blev lagat. 


Efter det hade vi bestämt att vi skulle köra till Eckerlunds i Tomelilla. Mats behövde nya byxor. Det är en ny favoritaffär som vi börjat handla i. En anrik klädesbutik med väldigt stort utbud. Relativt dyrt, men jättefina kläder. Mats köpte två par byxor och jag hittade två toppar som jag ska ha på jobbet. 

Sen hem och göra lunch. Därefter blev det trädgårdsarbete. Jag rensade den lilla slänten som vi har utmed vägen. När jag var klar kom glassbilen 😊 Helt perfekt timing då det var dags för eftermiddagsfika. Glassbåtar och mazariner blev det. Perfekt att ha i frysen när man kommer hit.

Nu ikväll har jag kammat Leia. Hon har lite svårt att stå stilla och då får man skälla lite på henne 😳 

Leia med Mats gamla trätoffel, haha.
Jag vet inte hur många skor hon bitit sönder för oss, men det är ett otal. Raffe har aldrig bitit sönder en enda grej. Hon däremot biter på skor, så de skor man är rädd om får man sätta högt. Sen ibland så glömmer man sig och har man då otur så har hon hunnit börja gnaga. Då kan man bli tosig 😩

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...