söndag 10 januari 2021

I källaren...

Det ser kanske inte så mycket ut för världen, men vår tvätthörna nere i källaren i Komstad har blivit så himla bra. Nu är det bara de två ställningar som vi fattas som tvättmaskinen och torktumlaren ska stå på. Den som tvättmaskinen står på nu har min pappa gjort en gång i tiden, men det kommer att bli finare när det blir mer enhetligt. Den gamla tvättbänken polerade Mats upp och så fick avfuktaren en egen liten hylla att stå på 😊 och blev direktkopplad till avloppet dessutom.

Jag tog ingen förebild för det såg förskräckligt ut, men det hängde sladdar och slangar både i taket och över tvättbänken och tvättmaskinen pumpade ut vattnet direkt ner i hon så den var full med kalk. Nu är det direktkopplat till avloppet och tvättmaskinen och torktumlaren har fått egna kontakter på väggen bakom och vattenledningarna är snyggt uppsatta på väggen. Ett riktigt lyft 😊

Nu när vi börjar bli färdiga i denna delen av källaren blir vi taggade på att gå vidare till nästa, och nästa som vi tänkte ta tag i är rummet som vi kallar pannrummet. Förr hade vi vår vedpanna där, men nu står värmepumpen där och så har vi även en duschkabin där och en stor vägghängd tvättho.

Det första som ska göras är att tvätta taket då det är ganska sotigt. Sen får vi skrapa väggarna på lös färg och ev måste vi måla väggarna också. Den gamla duschkabinen ska bort, men sen vet vi inte riktigt hur vi ska ha det. Vi vill inte ha in en ny duschkabin, ev skulle man kunna bygga nånting med betongglas. Detta blir vår extradusch. Arons gamla tvättställ från hans toalett ska också upp här inne istället för tvätthon. Nä, planerna här är långtifrån klara.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...