tisdag 17 november 2015

Raffe och Chapman...

Raffe sommaren 2015
 Raffe är min andra newfoundlandshund. Hans mamma är CleBas Komandora och hans pappa är Brooklynbear Ambassador. Det som  är roligt och känns speciellt bra är att han är släkt med min första njuffe Chapman. Chapman är nämligen Raffes morfars bror.

Våran fine gamle Chapman
 Medan Chapman levde fanns ju tanken att få en avkomma efter honom. Nu blev det tyvärr inte så, men det blev ändå så bra det kunde bli. Chapmans kullbror Clabbe fick flera avkommor och då bl a Komandora som är Raffes mamma. Chapman blev inte mer än sju år. Han fick en tumör i magen. Jag tror att jag åldrades flera år under hans sista veckor i livet. Det var tungt när han var borta.

 Raffes morfar Clabbe hemma hos oss vintern 2013
Efter att Chapman dog i december 2012, så hade vi Clabbe hemma hos oss vid flera tillfällen. Clabbe blev tio år. Raffe föddes sen i mars 2013 och det blev India som flyttade med hem till oss tillsammans med Raffe. Hon är en helt fantastisk tik. Så klok och förståndig och har fostrat Raffe precis rätt :-) 

1 kommentar:

Preben sa...

Visst var Chapman fin. Att åldras hör bara till. Ett pris vi hundägare inte slipper undan. Därför älskar vi dom när vi har dom och när vi mist dom. Så som Dansken säger. Vi ska väre gode till os när vi har os.
(Var god till dig så länge du har dig (och dina älsklingar))
Hoppas nu att Raffemannen slippar allt elände, får vara frisk lÄÄÄnge och busig till tusen.
Glad 1.st advent
Labbe, matte och husse

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...