söndag 8 augusti 2021

Planer för det lilla huset på baksidan...

När vi var på Landön i tisdags åkte vi ut med båt till en ö som heter Lindö och som låg bara en liten bit från fastlandet. Där fanns bl a denna grillplats som ni ser här på bilden. Den påminner väldigt mycket om vårt eget "uterum" som vi har här hemma på Trolle Hill på vår baksida och som vi aldrig använder.


På ön hade de renoverat denna grillplats med nya sittbänkar denna säsong så allt var väldigt fräsch och fint. Det fanns ett betongrör som grill i mitten med avlastningsyta runtom och i taket var där ett hål för röken att åka ut genom. Grillgallret var väldigt finurligt upphängt i en hissanordning som man justerade med ett rep på en av stolparna 😊


Och så här ser vårt ut. Modellen är snarlik, men vårt har väggar på några av sidorna. Vårt har dessutom sedumtak också som är lite orensat 😏 Jag ska upp där i höst och rensa. Där är både småbjörkar och furor som måste väck.


Så här ser det ut när man står där inne. Vi har sedan tidigare funderat på att ta bort väggarna, eller i varje fall en del av det liggande så att det kommer in mer ljus. Varför vi inte använder det är att vi tycker att det är så mörkt där inne och har ingen mysig känsla alls, men nu kom vi på lite andra tankar hur man kan göra när vi såg grillplatsen på ön.

Man skulle kunna göra nåt liknande som de gjort att man bygger ett stort runt bord med en grill i mitten och nåt grillgaller hängande ovanför. Sen har man korgstolar runt om att sitta i.


Hålet i taket 😊 I november har vi bott här i fem år. Tänk vad tiden gått fort och vi har inte använt detta lilla hus en enda gång. Vi använder vår baksida över huvudtaget väldigt lite. Det är vår veranda på framsidan vi använder hela tiden. Nu får det bli ändring på det.


Rebecca ringde precis 💗 Dagens vandring hade gått bra. De var framme på pensionatet i Sandvik där de ska bo i natt. Imorgon har de den längsta etappen framför sig, 28 km.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...