fredag 13 augusti 2021

En tur till Skärlöv på östra sidan...

Vi körde upp till Öland i onsdags kväll. Vi är här nästan alltid bara över en vanlig helg. Alltså, vi kör upp fredag kväll och kör hem på söndan så detta är en riktig lyx att vara här hela fyra nätter. Nu kan vi gå här och pula och fixa lite i vår egen takt 😊


Igår torsdag kom Rebecca och Fredric till oss. Då var de på dag nr sex på sin vandring från Långe Erik till Långe Jan. Det blev lite ändring i matplaneringen då Arontorps Kroppkakor stod med sin vagn nere vid Ica i Mörbylånga när vi var där och handlade på eftermiddagen innan de kom. Så det blev kroppkakor igår ikväll istället för tacos 😊 Smaskens. Tänk vilken tur att alla gillar det.

Korna står och glor på oss när vi går till rastplatsen 😊

I förmiddags vid halvtio tiden gav de sig iväg på sin näst sista vandringsdag. Målet idag är Gammalsbygården på Ölands östra sida där de ska övernatta, men innan dess var det lunchdags och det hade vi lovat att komma med. Så det blev en utfärd även för oss idag bort till östra sidan. Leden de går på nu heter Mörbylångaleden som är indelad i etapper och på etapp fyra finns det en rastplats som heter Skärlöv. Där hade vi bestämt att vi skulle träffas 😊 Lustigt nog kom vi precis samtidigt. Vi från bilparkeringen som låg ca en km från rastplatsen och de från andra hållet då leden går rätt över Alvaret mestadels på banvallar där den gamla järnvägen låg.

Det var en väldig trevlig rastplats med både vindskydd, toalett och grillplats. Här har den gamla banvaktsstugan legat en gång i tiden så där var flera husgrunder och även ett äppleträd fullt med äpplen.


Raffe och Leia tyckte det var väldigt spännande. Vi var helt själva så de kunde gå omkring där och utforska 🐶


Här fortsätter de söderut

Efter lunchen skildes vi åt. De gick vidare och hade ca en mil kvar till Gammalsbygården och vi körde hemåt igen. Vi körde ytterligare en bit söderut och svängde höger så vi kom till Degerhamn. Innan vi körde hem till stugan igen var vi inom "vår" gårdsbutik där vi alltid handlar potatis och lök. Utanför gårdsbutiken går där alltid ett gäng med shettisar som jag måste fota varje gång. De är så himla söta 💗


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...