tisdag 20 mars 2018

Köksingången äntligen på gång...

Vi har velat fram och tillbaka hur vi ska göra med köksingången i Komstad. Ska vi bara ta väck plastmattan som ligger där och fixa till det som ligger där eller ska vi lägga in Komstadstenen som vi köpte förra sommaren? Nu har vi i alla fall bestämt oss oss för det sistnämnda. Det blir såklart ett dyrare alternativ, men så blir det som vi egentligen vill ha det. Man bara ångrar sig annars. 

Vi köper den tjänsten och de är redan på gång och har börjat 😊 Vi använder oss av samma byggfirma som renoverade både tak och fasad 2014. Ett nytt hallgolv ska gjutas och golvvärme ska läggas in. En del rör i källaren får flyttas och även ett element i hallen ska flyttas till under trappan, så det är ganska så omfattande och hade tagit tid om vi skulle gjort det själva. Det är svårt att göra sånt också när man inte bor där och bara är där på helgerna.

Vilket lyft det kommer att bli för vår lilla hall 😊
En annan grej som de också ska göra är att bygga in köksdörren. Den kommer att bli en skjutdörr istället som går in i väggen. Det kommer att bli kanon för hallen är så liten och som det är nu är den  dörren alltid i vägen känns det som. Sen vill vi heller inte ta bort den för det är bra att kunna stänga om köket ibland. De har lovat att det ska vara så pass klart att vi ska kunna vara där i påsk. 

Nu ska byggfirman "bara" fixa golvet och inbyggnaden av köksdörren. Resten gör vi själva. Det sitter några gamla skivor i taket som ska tas bort, och Mats får nog bygga om taket också på nåt sätt eftersom där är en skjutlucka för att man ska kunna stänga om ovanvåningen. De gjorde det nog förr för värmens skull, men det var före min tid för det minns jag aldrig att vi gjort. Sen ska väv sättas upp på väggarna och sen är det målning av väggar, tak och lister. Så vi har en del jobb där också innan det är klart. Men, som sagt... nu är vi på gång 😊

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...