lördag 26 augusti 2023

En egen liten skördefest...

Jag har påbörjat min egna lilla "skördefest" nu när vi kommer hit 😊 Det är det bland det bästa jag vet att kunna gå ut till sitt land och plocka vad man ska äta. Se här, löken har blivit jättefin och stora är de också. Jag låter de vara i marken så länge som möjligt, men sen kommer jag att ta upp dem och förvara dem nere i källaren här. Så gjorde jag i fjol och det funkade bra.


Potatisen däremot är jag lite besviken på. Jag köpte Asterix för det är en sort jag brukar köpa i affären. Vi provade dem förra helgen första gången och när jag kokar dem så spricker skalen och blir till tjocka bitar liksom som sitter runt potatisen och passar man dem inte så kokar de sönder. Så brukar väl inte Asterix göra? Men jag gör smashed potatoes av dem istället, men jag är ändå besviken 😐

Till nästa år ska jag sätta nån gul fast potatis istället typ Bintje till exempel. Amandine är också en sort som verkar bra. Jag har läst på lite om olika sorter och det står ingenting om att Asterix skulle vara svårkokta eller nåt sånt. Det står bara bra saker om den sorten så lite konstigt är det.

Cindy

Vi var som vanligt borta vid sjön och gick med hundarna imorse. En bra rutin för oss alla att börja dagen med 😊 Sen när vi kommer hem så är de rastade och lägger sig och kopplar av.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...