måndag 1 januari 2018

Nyårsafton...

Då var det den förste januari idag. Vi hade en väldigt trevlig kväll igår. Vår meny var till stod del vegansk i år. När gästerna kom hade Rebecca gjort två sorters välkomsttilltugg av polarbröd, små rullar. I den ena var huvudfyllningen hummus och i den andra var det Oatleys cream cheese. Sen var där då lite annat i också som paprika och rödlök mm. Väldigt goda 😊

Till förrätt hade vi vegansk toast Skagen. Även den supergod. Vet man inte om att den är vegansk så tror man att det är vanlig traditionell toast skagen bestående av räkor och rödbitsrom. Till huvudrätt hade vi det enda som inte var veganskt. Vi gjorde kalkon från Ingelsta som vi köpte häromdan när vi var nere i Komstad. Den var på lite mer än tre kilo, och vi gjorde den i stekpåse i ugnen. Så smidigt med stekpåse. Inget kladd och stänk i ugnen alls och ytan på kalkonen blir hur fin och smarrig som helst.

Vegansk toast Skagen som Rebecca bjöd på
Våra gäster hade gjort efterrätten. Det brukar de göra, och i år hade de gjort en vegansk variant. En chokladmousse i botten. Sen var där "grädde" med krossade oreos ovanpå moussen. Överst sen jordgubbar, blåbär och små oreos. Kanonsmarrig efterrätt och mäktig 😊

Gårdagskvällens supersmarriga efterrätt
Efter maten spelade vi Rappakalja fram till tolvslaget. Vi var så inne i spelet så vi fick skynda oss ut och för att kolla på raketerna. Vi gick upp på den högsta kullen bakom vårt hus och tittade ut över hela stans fyrverkerier. Även om det var mycket, så kändes det som det var lite mindre mot vad det brukar vara. Jag tror att det blir fler och fler som skippar det här med smällandet. Bra, tycker jag. 

Idag är det en sån där seg dag, men vi har ändå fått en del gjort i eftermiddag. Vi var borta hos Aron i lägenheten med ett extrabord och stolar. Han fyller år på torsdag och nu när han har egen lägenhet så ska vi såklart fira hans födelsedag där.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...