söndag 7 augusti 2016

Safaribåten i Vattenriket...

Safaribåten som vi åkte med :-)
 Jag hade ju helt missuppfattat vart vi skulle hän idag med Byalaget. Jag trodde som jag skrev om i fredags att vi skulle till Immeln, men det skulle vi ju inte alls utan vi skulle ut på en tur med  "Safaribåten i Vattenriket" i Kristianstad. Vi hade bokat mat, så vi åt först och sen blev det en ca 2½ timmes lång tur uppströms Helge å till Åraslövssjön där vi fikade och där vände turen tillbaka mot Kristianstad igen, men med ett stopp på Lillöhus. Det är en borg som byggdes i samma stil som Glimmingehus fast lite tidigare i tiden. Av denna finns det dock bara ruiner kvar eller rättare sagt bara det allra nedersta kvar. Där blev det en guidad visning.

Under hela tiden berättade han som körde båten om naturen och fåglar runt ån. Det blev också väldigt mycket historielektion då Skåne var danskt när borgen byggdes, Det var också mycket information om vattenståndet, hur det ökat och minskat under åren, då Kristianstad ligger 1,6 m under havsytan. Sveriges lägsta punkt ligger just i Kristianstad för den som inte vet. Det var en mycket trevlig och lärorik tur. Jag skulle gärna göra om det igen, fast då åka nerströms istället, mot Åhus.

Sen har vi ju också haft visning idag på gården. Mäklaren rapporterade efteråt att visningen gått bra och att hon bedömde det som att där var tre till fyra familjer som var riktigt intresserade. Vi får väl se vart det leder.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...