söndag 29 maj 2016

Irland...

 Vi flög till Irland i fredags morse för att hälsa på Rebecca och Pete. Vi flög till Dublin och där hyrde vi en bil och körde sen vidare till Cork. Vi bor på ett hotell som Jurys Inn. Ett bra hotell som har fräscha rum och en bra frukost. Det är viktigt med frukosten :-) Igår lördag gjorde vi en utflyktsdag. Vi gick bort till English Market. En stor saluhall med massor av varor. Kött, fisk, frukt och grönsaker i mängder. Väldigt fint!

Sen gick vi till universitetsområdet. Där var det väldigt fint. Som taget ur Harry Potter-filmerna. Alla dessa gamla slottsliknande byggnader är fantastiskt vackra.

 Vi åt en lättare lunch i Fitzgeralds Park som låg strax intill universitet och sen körde vi till Blarney Castle som ligger lite norr om Cork. Det är en slottsruin där man kan klättra högst upp och kyssa en sten (!), Blarney Stone. Efter det blir man vältalig :-) Jag och Pete gjorde inte det, men Rebecca och Mats gjorde det. Man skulle ligga på rygg och böja huvuvudet bakåt och kyssa stenväggen. Under huvudet är det typ 50 m ner till marken så där var en man som höll i en. Jag gjorde i alla fall inte det.

Så här högt var vi uppe i tornet. Inget för höjdrädda!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...