måndag 28 januari 2013

Närproducerat kött, värt att prova...

I dagens Norra Skåne, vår lokaltidning, är där en intressant artikel. Den handlar om att några köttbönder bara några kilometer från oss börjat samarbeta med ett företag som heter Lokalkött. Där går man enkelt in på deras hemsida och lägger en beställning. Det finns tre olika lådor att välja mellan. När där är tillräckligt med beställningar slaktas ett lämpligt djur och sedan hämtar man sin köttlåda på sitt utlämningsställe. Packat och klart, bara att läggas in i frysen. I vårt fall hämtar man sin låda på Skånska Vilt i Sjunkaröd som också det inte alls ligger långt ifrån oss. Det är där kvigan även slaktas för det är kvigorna som slaktas. De växer tydligen långsammare och då blir köttet mörare och mer marmorerat.

Artikel i dagens Norra Skåne
Det är precis såhär jag vill köpa vårt kött. Djur som har levt ett naturligt liv och som man dessutom som kund vet var det kommer ifrån. Ingen stress till slakteriet och inga långa transporter före eller efter när det ska ut till kunden. En av bönderna som är med i detta är de som vi ibland köper hö och halm av. De är dessutom njuffeägare också och det gör ju inte saken sämre :) Just nu kan de bara erbjuda nötkött, men hoppas på att kunna utöka med lamm framöver. Vi kommer att beställa en låda därifrån. Detta måste vi helt klart prova...

1 kommentar:

Norrfrids Eija sa...

Tack Ing-Mari för att du på detta sätt slår ett slag för lokalproducerat kött! Vi behöver alla våra betande djur, de gör ett viktigt jobb! Vem vill äta kött från köttfabrikerna utomlands som föds upp på soja och majs när vi kan köpa kött från närmaste bonde där man vet att djuren har det bra, betar gräs och hö och därmed blir ett kött med bra kvalitet?! Vi är också med i ett bondekooperativ www.norrbete.se och säljer även lådor över disk i norrfrid gårdsbutik!
Ha det gott,
Eija

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...