onsdag 22 december 2010

Bra kvinna reder sig själv...

Vårt lilla pumphus i vinterskrud

Alma och Busan letar efter efter något ätbart

I morse hände det igen. När jag skulle äta frukost var där väldigt dåligt tryck på vattnet i kranen. Oh no, tänkte jag, och for ut till vårt lilla pumphus. Där låg vår pump i sitt nergrävda hål helt "naken" och det är -20 grader ute. Detta funkar såklart inte. I fjol snickrade Mats ihop fina lock till att lägga över hålet och skar ut isolering som ska ligga ovanpå locken, men är det någon som lagt på locken och isoleringen nu när det är så kallt? Nej, de låg så fint bredvid pumpen. Jag fick snabbt på locken och isoleringen och satte på värmefläkt och som tur var hade vi snabbt vatten som vanligt igen.

Nu tycker man ju att detta får väl räcka med extrajobb denna morgon, men icke. Jag tar det från början. När jag skulle gå ner i källaren tidigt i morse för att hämta upp Chapmans frukost upptäckte jag att källardörren ut inte var riktigt stängd, så där var väldigt kallt i källaren. Jag stängde dörren och tänkte inte mer på det förrän jag skulle gå på toa och det inte gick att spola. Vattenrören till toastolen går i taket precis vid källardörren som stod öppen. Jag ringer till Mats på jobbet som säger till mig att ta fram hårfönen och blåsa på rören. Jag gör detta och toaletten funkar igen. Som sagt, bra kvinna reder sig själv (fast med lite direktiv)....


1 kommentar:

Labbe o husse sa...

Kan bara inte låta bli att kommentera detta.
Det är inget bra att inte toan funkar!
Blåslampa o vinkelslip är BRA GREJOR.
När husse bodde på landet hände samma sak.
Hans hund (många år sedan) som hette Daffy Fixade det med att lägga sig och sova på rören och en stund efter funkade det igen.
Chapman kanske kan kan prova ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...