torsdag 1 februari 2024

En reparerad värmepump och Mello...

Värmepumpen i vårt hus nere på Österlen är redan lagad. Jag och Mats körde ner där i söndags för att se om vi kunde få igång den. Vi tog isär och blåste så att pumparna, kretskorten och kontakterna längst ner i värmepumpen torkade upp ordentligt. Vi tänkte att vi måste i alla fall göra ett försök innan vi ringer reparatören. Sen satte vi igång den igen och den startade och den gick väl en kvart ungefär... sen la den av 😌

Så i måndags morse ringde jag firman som lagade den senast och nu idag hade reservdelarna kommit så nu funkar den igen. Så skönt att det är fixat, men det är verkligen sura pengar att behöva lägga. Så nu håller vi verkligen tummarna att det inte blir nån översvämning under de närmsta två-tre veckorna. Då är nämligen tråget eller karet klart som en smed nu håller på att tillverka. Då ska det skjutas in på plats under värmepumpen. En sida är då öppningsbar för att man ska kunna få in den under, men måste kunna tillslutas helt så att inget vatten kan komma in om det blir översvämning igen framöver.

Ja, det blir spännande att se hur det kommer att bli. Ska visa sen när det är klart. Sen hoppas vi på att det här problemet är ett minne blott. 

Då är det fredag imorgon. Vi blir hemma denna helg. Mats ska fortsätta röja sly och småträd och flisa nere vid lilla stugan. Den för ett himla oväsen den där flisen, men så behändigt att man blir av med allt det som sågas ner. Det blir bara småbitar kvar. Tänk om vi skulle kört till tippen med allt det. Det hade ju varit ett evighetsarbete.


Sen på lördag är vi bortbjudna på middag och kolla på Mello. Ser vi fram emot 😊

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...