måndag 18 december 2017

Börjar förbereda julmaten...

Nu är det inte ens en vecka kvar tills julafton och julkänslorna börjar infinna sig, tycker jag. Ost och sill hamnade på vår lott att fixa inför julafton och idag har Mats köpt en väldigt fin (enligt honom själv) ost från Falbygdens uppe i Falköping. Den ska vara en riktig delikatess, så vi får äta den med andakt på julafton 😄😄 Sill har han också inhandlat idag i Hamneda. Allt enligt mina önskemål. Två sorter. Det räcker med två sorter för att sen har vi inlagd stekt sill också som farmor gör. 


Det som också hamnade på vår lott var brunkål och risgrynsgröt. Jag tänkte att vi ska göra egen brunkål, så det hittade jag ett recept på, här. Både brunkålen och risgrynsgröten ska vi göra vegansk så att Rebecca också äter den. Ifjol gjorde vi risgrynsgröt på havremjölk och det blir ingen skillnad alls smakmässigt förutom att gröten inte blir lika vit som med vanlig mjölk.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...