onsdag 24 november 2010

Efter min mormor...

...fick jag den här adventsljusstaken. Då tyckte jag inte om den, men nu gör jag det för att den är så speciell med sina röda ljusmanschetter i plast. Jag gissar att den är från 50-talet. Jag har fått köpa nya ljus till den. Originalen var faktiskt större, men den storleken har jag inte hittat i nån affär, men det funkar bra med dessa också. Modellen är densamma fast dessa nytillverkade är lite smalare och kortare.

Ikväll har vi kallt och snön ligger kvar som kom igår. Jag släppte ut Chapman för en stund sen, men bara kort efter skällde han och ville in igen. Han har blivit bekväm på gamla dar. Vi har också hunnit med att gå på gymnasiemässa ikväll med sonen då han ska välja program till nästa höst. Det lutar nog åt Teknikprogrammet. Vi får väl se.

2 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Din ljusstake är jättefin! Extra kul att den är ett minne från din mormor. Jag har ägnat delar av eftermiddagen åt att leta efter en zinkbricka som jag använde som adventsljusstake tillsammans med blockljus förra året. Den är puts väck! Och jag som kan svära på att jag såg den i någon låda för bara ett par veckor sedan... Hustomten som har varit framme, kanske?
Hoppas du har det gott i vintervädret!
/Anna-Karin

anny.elisabet sa...

Supersnygg advents ljusstake. Jag är på jakt efter ljus till min gamla 60-tals advents ljuststake som har just samma typ av ljus som dina, så jag tänkt att du kanske kunde dela med dig vart du fått tag i dom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...