lördag 29 januari 2022

Regn- och ruskhelg...

Efter Mats simpass på lördagsmornarna körde vi ner till Österlen idag. Som oftast stannar vi till i Skåne-Tranås och går in och stödhandlar i den lilla men väldigt välsorterade AutoMat-butiken som ligger utmed vägen. Som idag hade vi ingen lunch inplanerad och då vet vi att de brukar ha väldigt goda köttbullar från Tolånga. Det är en gårdsbutik från Sjöbotrakten. Så det blev ett paket sådana till lunch 😊 

Bild från nätet

Det är ingen stor butik, men där finns det mesta man behöver och det bästa av allt är att de har stort utbud av lokala varor. Bröd, grönsaker och frukt ligger i fina korgar och sen vakuumförpackat kött och korvar som visar tydligt vilken gård det kommer ifrån. Känns bra när man kan gynna det lokala 😊 Kör ni förbi nån gång kan jag rekommendera att gå in där.

Som ni vet håller vi på att fräscha upp i källaren efter översvämningen och ikväll skulle jag tömma ett väggskåp som måste ner då väggarna ska målas. Kolla då vad jag hittar i en trälåda, jo alla dessa fjädrar och spiraler från block. Ja, vad samlade inte min pappa på 💗 Kan ju vara bra att ha.


Där är inte så mycket kvar nu att gå igenom. Vi var ju flera lass på tippen för några veckor sen. Skönt att vi kommit så långt med källaren nu.

För övrigt är det ett riktigt ruskväder här nere. Regn och blåst på tvären så vi håller oss inomhus.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...