lördag 1 januari 2022

Årets första dag...

Då var det år 2022 när man vaknade idag 😊 Maten blev kanon igår. Den inbakade fläskfilén behövde längre tid på sig att vara i ugnen än det stod på receptet, så det får man räkna med nästa gång. Potatisstompet med västerbottenost var enkelt att göra och kändes ändå väldigt festligt. Det ska jag göra flera gånger. 

Till förrätt bjöd våra vänner på en kräftsoppa och till efterrätt blev det en chokladmousse med hallon. Allting blev väldigt lyckat och gott.

Minns ni Irish-coffee glasen vi köpte på en loppis på Öland i somras? Det blev premiär för dem igår 😊 Väldigt festliga i och med nivåstrecken som gör det enkelt att fylla på ingredienserna. Irländsk whisky, kaffe, farinsocker och lättvispad grädde. På våra hade vi även lite finriven choklad ovanpå. Smarrigt!


Nu är vi tillbaka nere på Österlen igen. Vi har börjat att sätta upp nya hyllor på väggarna i källaren. Det ska bli så himla skönt att få ordning där nere. Det ena rummet som min pappa hade som verkstad kommer även i fortsättningen att ha samma funktion. Det behöver sig dock en uppgradering med en mer funktionell arbetsbänk och bättre belysning. Ser fram emot det 😊

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...