fredag 24 juli 2020

Vi körde kustvägen...

När vi körde upp till Kalmar körde vi för en gångs skull längs kusten. Vi kör ju alltid genom Småland annars, men nu när vi har semester tyckte vi (eller jag) att vi kunde köra andra hållet. När vi kom till Karlskrona körde vi av E22:an och körde in mot centrum. Jag har nog inte varit i Karlskrona sen jag var barn. Väldigt länge sen är det i alla fall. Det som slog en när vi körde in mot centrum var att stan kändes väldigt stor med allt vatten och öar och byggnaderna som bredde ut sig. Stan måste ligga på en väldigt stor yta om man jämför mot Kalmar som ligger på en relativt liten yta. Vacker vy var det i alla fall.

Vi hittade en bra parkering och gick längs Borgmästaregatan där vi även åt lunch. Sen gick vi upp till det stora torget och kollade lite. Där låg stora kyrkan, tingsrätten och en teater. Vi sa att hit får vi köra fler gånger. Kanske t o m spendera en helg. Det tar ca 1½ h för oss att köra dit.


Vi körde vidare norrut och när vi kom till Jämjö svängde vi av ut mot kusten. Vi hade som mål Kristianopel som Rebecca berättat om och som ska vara så mysigt. Det var det verkligen och det var inte stort. Lite för mycket folk för mig, men det får man räkna med vid denna tiden. Där låg en camping jättefint ute på en udde. Sen gick vi ner till den lilla hamnen där vi köpte glass på Cafe Sött & Salt. Jag hade läst om det caféet då de var med i senaste numret av Lantliv. 


Sen körde vi vidare upp mot Kalmar. Det var en riktigt trevlig dagstripp 😊 Det är så sällan vi gör såna utfärder. Det blir inte av när vi för det mesta är i Komstad på helgerna och nu var vi hundfria dessutom. 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...