söndag 9 april 2017

Första sådden...

Det var riktigt härligt väder idag :-)
 Vi körde ner till Komstad i förmiddags för att kolla till det där nere. Vi var bortbjudna på kalas igår kväll annars hade vi kört ner redan igår, men det gick lika bra såhär. Även om man bara är där för dan, så hinner man ändå med en del. Vi har drygt en timmes körning dit hemifrån. Jag köpte lite fröer häromdan som jag påtade ner i min ena odlingslåda. Jag satte plocksallad, salladslök och morötter. Vaxbönorna får jag vänta lite med. Det måste bli varmare innan de kan ner i jorden. Persilja upptäckte jag att jag inte hade någon, så det måste jag köpa.

I mina två andra odlingslådor jag har utanför staketet ska jag ha potatis och jordgubbar. Jag hade jordgubbar på gården, så det vill jag gärna ha även i fortsättningen. Det är så gott att ha egna och bara kunna gå och plocka, så när det blir dags ska jag ta och köpa några nya plantor.

Rabarbern hade verkligen växt. Det dröjer inte länge förrän man kan ta av den och göra paj.

Jag bar också ut mina övervintrade mårbackapelargoner och vattnade och rensade dem. De mindre krukorna bar jag in igen, men de stora fick stå kvar ute. Vi kör ner där nu till påsk, så det kan väl inte hända så mycket med dem såvida det inte blir frost, men det hoppas vi inte.

1 kommentar:

Petras- Enjoy Life Every Day sa...

Oj vilka rabarber! Här är det bara små röda knoppar som tittar upp ur jorden.
Härligt när jorden vaknar till liv.
Kram till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...