tisdag 8 november 2011

Smarrigt...

Ikväll fick jag till det ordentligt med en riktig festmåltid så här en vanlig tisdag mitt i veckan. För länge sen fick jag ett recept av min arbetskompis Cilla där man lägger två st råa kryddade fläskfiléer i en smord form. Skivar ost och lägger ovanpå filéerna. Sen blandar man creme fraiche, grädde och lite soya och häller denna blandning ovanpå. Sen ska detta in i ugnen ca 30 min, 225 grader. När jag gjorde detta första gången var jag väldigt skeptisk till att inte steka fläskfilén först, men allting blev supergott.

Idag gjorde jag likadant fast med kycklingfilé istället. Jag skivade kyckligfiléerna (för att de säkert skulle bli färdiga), kryddade och gjorde sen en blandning av creme fraiche, grädde, lite thai sweet chili sauce och lite soya för färgens skull.  Denna blandning hällde jag sen över de skivade kycklingfiléerna. Jag skippade osten för jag tyckte inte det passade till kyckling. Sen in i ugnen ca 30 min, 225 grader. Ris och sallad till detta. Det som gör denna rätt så enkel är att man lägger de råa filéerna direkt i formen, ingen stekning först...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Låter jätte gott. Måste jag testa.
Kram Karin

Pillans sa...

oj det där verkade riktigt gott ..

sv ja visst är det skönt med en vovve i bilen som följer med på mina resor ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...