onsdag 25 februari 2015

Mera Sydney...

En dugong på Sydney Sea Aquarium
 Jag fick tyvärr inte tillfälle att göra något mer inlägg här på bloggen under vår resa så det får komma här nu i efterhand istället. I fredags kom vi hem igen efter ett dygn på resande fot. Det var lite drygare att åka hem. Kanske för att man visste vad som väntade och sen när man väl ska hem så vill man bara hem. Jag är sån i alla fall, men resan gick smidigt utan några incidenter. Skönt!

Här kommer lite fler bilder från våra första dagar i Sydney. Vi var på deras stora Sea Aquarium. En av deras stora dragplåster (eller två, rättare sagt) är de två dugonger som de har där. De ser ut som klumpiga delfiner fast med trubbig nos. Väldigt maffiga djur. De äter ca 100 kg sallad om dan (!) De hade fyra anställda som bara höll på med sallad till dem hela dagarna. I det vilda äter de sjögräs, men här fick de sallad som tydligen var lika bra. De hade blivit räddade ute i havet av någon anledning som jag inte kommer ihåg. Den ena av dem hade blivit utplacerad igen i det vilda, men det hade inte fungerat så nu fick han bo på akvariet. Pig och Wuru hette de :-)

 De här ibis-fåglarna fanns överallt. Speciellt kring restaurangerna där de snappade åt sig matrester. Lite läskiga i början, tyckte jag de var. Kändes nästan som gamar :-)

 Ytterligare en strand som vi var på var Coogee Beach. Den ligger i närheten där Rebecca bott, så det är på den stranden hon känner sig mest hemma. Den var mindre än Bondi, men var mysigare på något sätt. 

 Den hade ett eget "Beach Library". Tydligen det enda i Sydney, sa Rebecca. Man kunde ta och lämna böcker precis som man ville. En trevlig grej, tycker jag.

Coogee Beach mot andra hållet, norrut. Det är på det hållet det finns en gångväg längs stranden upp till Bondi Beach. Det blev tyvärr aldrig av att vi gick där. Rebecca har sprungit och gått där mycket. De jobbiga trapporna som Rebecca skrivit om på sin blogg finns där. Det ligger även andra mindre stränder där innan man kommer fram till Bondi.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...