söndag 11 maj 2014

Helgens vattenläger...

 I fredags slutade både jag och Mats tidigare från jobb för att snabbt hem och packa klart och bege oss och hundarna till vårt första vattenläger. På Solhaga i Markaryd. Flera av de andra lägerdeltagarna hade kommit redan på torsdagen och haft träning även på fredagen. En del hade tagit sina SoR-prov redan då på fredagen.

Här drar han in Maud, en av lägerdeltagarna. 
 Vi blev uppdelade i grupper och Raffe och Mats hamnade i nybörjargruppen. Flera av de andra hundarna i denna grupp var ungefär i samma ålder som Raffe. Den yngsta var en liten tik på sex månader. Vår träningsplats låg vid en liten skogssjö ca en mil från Solhaga. Rätt in i skogen på en liten skogsväg. En jättemysig sjö med en liten strand. Vi hade bra väder igår lördag, men idag söndag har det varit riktigt skitväder med nästan bara regn. Då är det skönt att inte ha så långt hem. Hela bilen är ju full med blöta handdukar, regnkläder, våtdräkt... 

Här ska han simma 50 meter. Ett av SoR-provets moment.
Raffe klarade sitt SoR-prov i lördags förmiddag. Så roligt! Det var absolut ingenting vi hade räknat med att han skulle klara direkt. Vi tänkte att detta var ett bra läger för att träna inför provet som han kunde försöka klara längre fram i sommar, men så blev det redan på första träningsdagen. En fin rosett fick vi med oss hem.

Det har varit en väldigt trevlig helg där vi gjort många nya bekantskaper med andra njuffeägare, men även leonberger och landseer-ägare. En blandning av svenskar, danskar, ett norskt par och ett tyskt par. Vi kommer säkert att anmäla oss även nästa år. Nu kommer vi att fortsätta vattenträningen uppe i Hjälmsjön utanför Örkelljunga så fort den kommer igång om några veckor, gissar jag.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...