måndag 16 april 2012

Kiropraktor och akupunktur...

I eftermiddags var vi iväg med Chapman hos en kiropraktor i Höör, Ringsjöns Veterinärklinik. Det var en mycket intressant upplevelse och det var så mycket information och fakta så det är svårt att komma ihåg allt. Det visar sig att han felbelastat sin rygg under hela sitt liv genom hans sätt att gå. Han lyfter bl a inte tillräckligt på tassarna. Nervimpulserna från tre av hans ben upp till ryggen var felaktiga, endast ett ben var rätt. Hans rygg var helt avdomnad när hon började behandlingen. Hon knep så hårt hon kunde i stora delar av hans rygg och han visade ingenting. Hon vred och knäckte i ryggen och sen fick han fem akupunkturnålar instuckna för att stimulera nerverna i ryggen och fyra nålar i tassarna. Nålarna skulle sitta i 20 minuter. Nu har jag fått i uppgift att massera simhuden mellan tårna. Där sitter tydligen nervimpulser upp till ryggen. Vi ska också ut och gå med honom på ojämt underlag för att han ska lyfta på tassarna mer. Så promenaderna framöver kommer vi att förlägga ut i hästhagarna och styckena där det är lite knutigt.  

Till sist fick han insprutat ledvätska i nacken (nåt nytt) som sprider sig till kroppens leder. Det ska han ha ytterligare tre gånger en gång i veckan, så det får jag göra själv. Jag fick spruta in det i honom idag när jag var där för att träna. Sen ska han ha kosttillskott som vi beställt på nätet, Evavet, när vi kom hem. Vi ska tillbaka dit om fyra veckor igen när alla sprutorna är tagna.

Jag märker på Chapman ikväll att han är mycket ledigare i kroppen. Hela han är gladare på något sätt. Då blir matte också gladare :)...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...