torsdag 28 juli 2011

Vår lilla semestertripp med husbil...Grilldax på campingen i Simrishamn 


Stugan i Kivik som farfar och Eva hyrt denna vecka

Den härliga utsikten från altanen över Kivik och Hanöbukten

Uppdukat till lunch på Dag Hammarskjölds Backåkra

Vi har hyrt en husbil denna vecka. Från början planerade vi att åka uppåt västkusten, men vädret visade att det skulle vara bättre några dagar framåt på östsidan så det blev att vi höll oss i skåne och då på östkusten. I måndags åkte vi ner till Kivik och hälsade på svärfar och Eva som hyrt en stuga där. Stugan låg högt uppe på Stenshuvud och med en vidunderlig utsikt. I tisdags bar det av till Simrishamn och till Tobisviks camping. På eftermiddagen cyklade vi in till centrum en sväng och besökte bl a Apotekarns Trädgård. En medelhavsträdgård med café och butik med växter och inredningsdetaljer som passar i en medelhavsträdgård. I onsdags styrde vi kosan mot Ystad och till Sandskogens camping. På vägen dit stannade vi till på Dag Hammarskjölds Backåkra. Där tillagade vi vår lunch och dukade upp utanför bilen. En härligt lugn och fridfull plats. Efter att vi installerat oss på campingen cyklade vi in till Ystad och  såg Polenfärjan anlägga i hamnen. I natt vaknade vi av att det regnade och det regnade hela morgonen så vi bestämde oss för att köra hem en dag tidigare än vi tänkt oss.

Vi har haft husvagn i många år och tyckte det skulle bli spännande att prova på husbil. Det är faktiskt en stor skillnad att ha allting i ett fordon. Det är mycket enklare att bara stanna till med en husbil. Man märker också att den är mer gjord för att "fricampa". Bara vattentanken är ju tredubbelt så stor som i en husvagn. Sen tycker jag att mysighetsfaktorn är större i en husvagn, men det beror kanske på vilken typ av husbil man har. Sen är det ju klart skillnad också att ha sin egen och inreda med sin egna grejer.

Nu har vi precis varit och hämtat hem Chapman. Han har varit hos Monika på kennel Clebas under de här dagarna vi varit borta. Det är skönt att ha han hemma igen. Nu har han varit inne och grusat ner lite. Nu känns det som vanligt igen... :)


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...