onsdag 20 juli 2011

En dag på Österlen...

Grannen släppte ut sina får i hagen som gränsar till baksidan.

Mats och jag tog en tur till mina föräldrars sommarhus på Österlen idag. När vi var i trädgården såg jag att Chapman plötsligt började spänna sig och vädra i luften. Sen började han skälla så där lite grovt. Det var fåren som han kände lukten av.


Vi klippte gräset och plockade bär. Där var massor med röda och svarta vinbär och jag plockade bara en bråkdel av dem. Nu ligger de här hemma i frysen paketerade i påsar. Jag får väl se vad jag ska göra med dem. Gör jag det lätt för mig så ger jag dem till min svärmor så kan hon göra gelé, men jag kanske ska ge mig i kast med det själv. Jag plockade även en påse med gula krusbär. Av dem gjorde jag kräm till oss ikväll. Den blev kanongod.

Det var sista dan på Kiviks marknad idag. Det blev vi varse om när vi svängde av in till Brösarp. Alla andra skulle ju också svänga in där. Som tur är så blev det inte så lång sträcka i karavan. Vi svängde av efter några kilometer till Ravlunda. Alla andra skulle vidare till Kivik. Såna stora tingel-tangel marknader kan jag vara utan. En marknad som jag däremot ogärna missar är Hantverksmässan i Båstad om två veckor. Den ska jag försöka hinna med.

1 kommentar:

Labbe o husse sa...

Krusbärskräm är så J..la Gott och låt inte svärmor ta hand om dina vinbär. Godast är dom "nylagade" med lite grädde. Fråga en Njuffe.
Njuffar "Labbe" ÄLSKAR GRÄDDE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...