fredag 14 maj 2021

Omplantering av funkior...

Mina funkiaplantor som nu fått en ny plats

Idag fick jag för mig att göra nåt som jag tänkt länge, men som jag visste var ganska kroppskrävande så därför har jag dragit mig för det. På den ena sidan av lusthuset, norrsidan, har där bara varit jord som det växt en massa ogräs på. Det har sett så himla trist ut och dessutom är detta bland det första man ser när man kör in på uppfarten. Runt resten av lusthuset är där antingen singel eller trädäck, men just den här lilla biten har det inte gjorts något med. Varför det blivit så vet jag egentligen inte. 

Men nu kom jag på en bra idé 😊 Vi har en annan rabatt mot norr där jag köpte och satte några funkiaplantor för några år sen. De har dock aldrig trivts bra där för att det blåser så mycket just där. Nu grävde jag upp dem och jag delade även på ett par av dem så av tre funkiaplantor blev det fem.


 Det kroppskrävande jobbet som jag drog mig för var att jag var tvungen att gräva och rensa upp jorden som låg där först innan jag kunde plantera funkiorna. Att gräva här i Komstad är som att gräva i cement. Det är lerjord här, så det är jättetungt. Kommer man ner lite så kommer leran fram. Ni ser färgskillnaden i det jag grävt. Det ljusbruna är leran. Men det gick ändå över förväntan och jag fick även ner fyra st storgatsten som vi hade liggande här. De ville jag ha som en gräns mellan singeln och rabatten.

Här har jag rensat och grävt ner storgatstenen

 Jag hällde i lite ny planteringsjord också till funkiorna så att de får en bra start på sin nya plats. Jag hoppas att de tar sig. Det är en ganska mörk plats, men funkior ska ju klara det mesta, och där blåser inte lika mycket eller knappt nånting eftersom det är en hörna mot lusthuset och en skärmvägg..

 

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...