måndag 26 juni 2023

Kivik...

Vi körde bort till Kivik och åt lunch igår på Buhres. Det är så trevligt att handla i deras "Sillaluckan" och sitta på uteserveringen och titta ut över havet. Jag tog fiskburgare och Mats tog stekt sill med potatismos.

Allt gräs är helt sönderbränt

Efter att vi ätit gick vi runt hörnet (det är inte så stort) till hamnen och köpte glass i en av alla mat- och fikavagnar som står där. Vi satte oss på en bänk och kollade på båtarna. Medan vi satt där kom det en man cyklande till en av båtarna. Han gick ombord och började greja och plocka fram segel och vi förstod att han skulle ut med sin båt. Jag kan ju ingenting om sånt där så det var intressant att kolla på allt han förberedde. 

Rätt var det var kom det en yngre kille fram och började prata med mannen på båten på engelska. Vi hörde inte allt vad de sa, men så sa plötsligt den äldre mannen att han hade flytväst. Den yngre killen gick iväg och mannen fortsatte att greja med sitt på båten. Efter en liten stund kom den yngre killen tillbaka och gick ombord och de hälsade ordentligt på varandra och tog i hand och killen satte sig i brunnen (heter det så?) 


Mats och jag var lite frågande då det för oss verkade som att den yngre killen bara helt plötsligt frågade om han fick följa med ut på en tur, men så kan det ju inte varit 😊 Han måste ju ha bokat det i förväg, men det såg inte ut så. I vilket fall så hade vi ätit upp vår glass så vi stannade inte och kollade tills de gav sig iväg.

Första riktiga semesterdagen idag, tjoho...  😍

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...