lördag 31 augusti 2024

Skomakarlampa till lilla stugan...

Ni minns kanske att jag hittade lite bortglömda lampor nere i huset i Komstad för ett tag sen. Där var bland annat en skomakarlampskärm. Jag är väldigt förtjust i skomakarlampor så den skulle nog kunna hitta sin plats nånstans i lilla stugan när vi kommer så långt i renoveringen 😊


Lampor har vi gott om så vi kommer inte att behöva köpa en endaste ny till stugan. Det känns bra att vi kan använda oss av det vi har 😊

I alla fall, nu hade jag ju bara skärmen så en ny upphängningsanordning behöver jag till den. Det har jag nu hittat en som jag hoppas ska passa och som jag har beställt hem. Hittade en trevlig hemsida som heter pålyset.se där de har en massa lamptillbehör.


Imorgon blir förhoppningsvis det andra rummet på stugans ovanvåning klart. Mats har målat väggarna tre (!) gånger idag för att det ska täcka den randiga tapeten och imorgon ska golvet läggas. Golvet som var besvärligt att lägga, men det fixar han 😃

Finnkampen började igår så det kollar vi på ikväll 😀 Gör ni också det?

onsdag 28 augusti 2024

VR i Markaryd idag...

Jag har varit i Markaryd idag med jobbet. Vi hade en heldags APT på Reality Park där. Jag har aldrig gjort sånt innan, men man har VR glasögon på sig och så kan man välja olika spel. Det första vi fick göra var att gå på plankan. Lite läskigt var det allt. Man åkte hiss allra högst upp på en skyskrapa och så skulle man gå ut på en planka där. 


Nu var det inte bara nöje utan vi hade lite jobbrelaterade grupparbeten också. Det blev i alla fall en väldigt trevlig dag 😊 Kul att vi gör såna grejer också ibland.

söndag 25 augusti 2024

En varm helg...

Vilken mild och varm helg vi haft 😊 Sommarvärmen kom tillbaka. Vi hade egentligen tänkt att stanna nere på Österlen bara en natt, från fredag till lördag, men vi ändrade oss. Vi grillade och satt ute och åt igår kväll och det var så himla skönt. 

Vi skulle mest bara titta till det och klippa gräset. Jag trodde att plommonen skulle vara färdiga, men det var de inte. Imorse när vi ätit frukost och packat ihop oss körde vi hemåt. 

Mats håller just nu på att sätta upp en utelampa på lilla stugan. Där satt en gammal rund glaskupa innan, men hållaren till den gick sönder nu under fasadrenoveringen så det fick bli en ny.

Det blir tjusigt med denna från Jula🏡

Då laddar vi för en ny arbetsvecka imorgon.

torsdag 22 augusti 2024

Jackie...

I januari år 2016 föddes det sex st tikvalpar som våran Raffe var pappa till. En av dessa var Jackie. Ikväll fick vi reda på att Jackie fått somna in efter att hon blivit sjuk 💔 Usch, vad ledsen jag blev.

Varje sommar har Jackie och hennes ägare kommit med sin husbil ner till oss på Österlen och hälsat på, men tyvärr inte i år då vi inte fick ihop det med våra semestrar. Jag är så glad för bilden vi tog förra sommaren på mig och henne. Ett minne jag bär med mig, inte bara av henne utan också av Raffe. 



Tänk så mycket glädje våra hundar ger oss och i detta fall fick vi nya vänner för livet. Vi tänder ett ljus för Jackie ikväll 💗

måndag 19 augusti 2024

Vad ska sparas och vad ska till loppis...

Det innersta rummet på stugans ovanvåning är nu helt klart. Lister och element är på plats och sängarna har burits in. Det finns även ett litet bord som jag sparat när vi rensade ut i första rundan som blivit nattduksbord. Det passade perfekt i storlek och höjd 😊 Bild på det kommer senare.

Bäddmadrasser ska vi också köpa. De vi ville ha var slut när vi köpte sängarna.


I helgen gjorde jag en rejäl sortering av det som fanns i skåpen. Packade in allt det som jag vill ha kvar i tidningspapper och sen ner i flyttkartonger. Dessa lådor åker nu upp i det färdiga rummet. Jag antar att det kommer att bli ett fasligt flyttande på grejer fram och tillbaka framöver allteftersom rummen renoveras. 

De här glasen är ju riktigt fräcka och ska såklart sparas 😊 Just detta motiv har jag inte sett innan.


En sån här handvisp måste absolut vara kvar. Jag har en likadan i Komstad, fast den är röd 😀


Ha en bra vecka 💕

torsdag 15 augusti 2024

Följer ungdomarnas vandring denna vecka...

Jag följer Rebecca och Fredric denna vecka på R`s instagram. De vandrar mellan Motala och Mem som ligger en bit från Söderköping. Jag tror att sträckan är ca 10-12 mil nånting, får kolla med dem sen. De vandrar längs Göta Kanal även om det blir avstickare från kanalen emellanåt. Göta Kanal-sträckan passerar även igenom några sjöar, men de ska inte åka båt utan då går de andra vägar.

Det är så roligt att se alla bilder de lägger upp. Saker som händer längs vägen och på deras boenden.





De har bott på airbnb, i glampingtält, lägenhetshotell, bed and breakfast. Inatt tror jag det är i nån stuga. Så mycket man måste hinna se och känna när man går istället för att åka bil snabbt förbi som man alltid gör 😊 De har ju också haft väldigt fint väder än så länge. Riktig sommarvärme har det varit.

De åkte från Kalmar upp till Motala i söndags och ska vara framme i Mem på lördag.

måndag 12 augusti 2024

Väggarna är målade och golvet är lagt...

Jag skrev i förra inlägget att vi nu tar en paus i renoverandet i den lilla stugan, men den pausen blev inte så värst lång 😀 Igår söndag när vi kom hem från Österlen började Mats att måla väggarna och nu ikväll efter jobbet la han golvet. Verkligen snabba ryck för att få detta lilla rum på ovanvåningen färdigt. Nu ska det upp lister och ett par uttag också, sen är det helt klart. 

Golvet ser jättefint ut nu när det är klart, men det var jobbigt att lägga enligt Mats. Vi köpte ett relativt billigt golv till dessa två rum där uppe och det är såklart så att man får vad man betalar för, men Mats är duktig och fixar det mesta och slutresultatet blev kanonbra 😊


Sängarna som ska stå i rummet köpte vi i somras. Två st 80-sängar på varsin sida om fönstret. Sen får vi se vad det blir. Nåt gemensamt nattduksbord under fönstret kanske 😊 och ett par sänglampor. Nån matta på golvet. Ja, vi får se vad det blir. Stugan och nedanvåningen är ju bara på 32 kvm så dessa två rum där uppe är ju guld värda att ha även om takhöjden bara passar oss som inte är så långa, haha 😀 

onsdag 7 augusti 2024

Det har kommit tomater...

Äntligen får man lite lön för mödan 😊 Jag trodde knappt det skulle bli några tomater på mina plantor. Det är inte så enkelt att odla här uppe i skogen då det är både mörkare och svalare. Där har varit blommor nu ett tag och idag när jag kom hem från jobbet så hittade jag dessa små rackare 🍅

Nu får vi väl se om de hinner bli röda innan höstkylan kommer, men det är ändå roligt att de kommit så här långt. Vi är ju ändå bara i början av augusti så lite värme till ska vi väl ha.


Vi tar en paus med renoverandet i stugan. Börjar inte med det där inne förrän det fina vädret är över. Fönsterna kommer ju om en månad ungefär så då blir det väl att Mats sätter igång med det. Vi njuter fortfarande av att både vattnet och avloppet gick så smidigt att sätta igång. Det trodde vi inte 😊

tisdag 6 augusti 2024

Kaprifolplantor...

Jag tog två kaprifolplantor med mig hem från Rebecca och Fredrics trädgård i helgen. De ska ner vid vårt plank som går längs en liten bit av tomtgränsen. Där finns redan en vildvin som slingrar sig, men där finns plats för mer 😊 Så där har jag grävt ner dessa två och så hoppas jag att de tar sig. 


Usch, vad det varit mycket strul på jobbet bara under dessa två dagar. Sånt där som man kan vara utan när man är själv på ekonomiavdelningen. Men men, det löser sig på nåt vis och det är världsliga ting brukar jag försöka tänka. 

Måste också berätta vad som hände imorse när jag skulle sätta ut hundarna i hundgården och köra till jobbet. Jag vänder mig om för att stänga dörren och då ser jag nånting som kutar i ilfart över gårdsplanen och ut i skogen. Jag hör hur det prasslar i löven när den försvinner. Jag trodde först det var en katt, men det måste ha varit en mink. Allt gick så blixtnabbt. Den var brun och mycket lägre i kroppen. Jag har aldrig sett en mink förut, men när alla våra fiskar försvann i dammen för några år sen misstänkte vi att det var en mink som tagit dem. Nu känns det nästan som vi fick svaret.

Jag tog hundarna i koppel för säkerhets skull när vi sen gick ut till hundgården så de inte skulle få för sig nåt. Cindy märkte direkt när vi gick över där minken sprungit. Spänd och började nosa som besatt 😬

söndag 4 augusti 2024

En helg i Kalmar...

Då är vi hemma igen efter en helg i Kalmar. Jag slutade tidigt i fredags så att vi kom iväg för på kvällen skulle vi på Benjamin Ingrosso´s Better Days Tour" på Fredriksskans inne i Kalmar. Vi hade läktarplats så vi satt ju lite längre ifrån, men det gjorde inget då där även fanns storbildsskärmar. Över 15 000 biljetter var sålda, så det var massor med folk. Och SÅ bra det var 😊 han är verkligen jätteduktig.

Jag hade köpt dessa biljetter redan i julas, så det var jag, Mats, Rebecca och Fredric. Alba August var förband och hon var en positiv överraskning. Bra låtar och en bra röst.


Sen igår lördag blev det en tur över till Öland. Jag ville ner till Resmo och till krukmakeriet där. Jag har börjat samla på en viss mugg så jag slog till med tre stycken. Jag hade bara en då en gått sönder så nu har jag fyra. Jag köpte en vit och två turkosa då den jag har sen innan är vit. 


Man märkte att de nog haft en bra sommar för där var relativt utplockat mot vad där kan vara, men precis de muggarna jag skulle ha var där gott om. Jag vill ha sex st så nästa gång jag kommer dit ska jag köpa två till och då blir det nån annan färg. Kul att köpa lite efterhand och inte allt på en gång.

Roligt när man ska duka att ha dem i olika färger 😊

De vita och turkosa i mitten skulle jag ha 😊


När vi varit på krukmakeriet körde vi bort till den Hemliga Trädgården. Det är en trädgård som ligger mitt ute i ett naturreservat. Finns inga skyltar eller nånting, väldigt anonym. Det är två bröder som har den. Rebecca hade varit där innan så hon visade vägen. Man parkerade bilen och sen var närmare en kilometer att gå. 

Det var en upplevelse. Man kom fram till en grind och sen var där tre st trädgårdar i ett liksom. Först en rund med massor med blommor, bär, ett litet växthus. Sen gick man vidare mellan träden och så var där två trädgårdar till. Mycket blommor, men även grönsaker. Allt stod i fina rader och inte ett ogräs så långt ögat nådde. Mellan raderna var det harvat. Det verkade som att allt sköts för hand. Vattnas för hand då där var massor med vattentunnor och kannor. Vi såg en harv som drogs för hand. Gångarna mellan växterna var också så smala så där gick inte att köra med nån maskin, men tillräckligt bred för den där handdragna harven vi såg. 

Alltså vilket jobb de här två bröderna lägger ner. Där var bänkar och bord så det är fullt tillåtet att gå in och gå runt och titta, men trädgården är som sagt väldigt anonym. Imponerande, minst sagt 🌸


Det blev också en tur bort till Arne Olssons gårdsbutik där vi alltid handlade medan Mats fortfarande ägde sin del i huset han hade innan på Öland. Han sålde sin del i huset till hans syster för några år sen. De små ponnysarna var fortfarande kvar 💗

De kom fram och ville gulla 💗

Då är det ny arbetsvecka som väntar imorgon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...