onsdag 31 augusti 2016

Österlen...

En liten byrå som min mamma hade när hon var liten.
Det är härligt att inte ha längre ner till Österlen än att man kan köra fram och tillbaka under veckan när man jobbar. Ikväll blev det en sådan dag. Vi hade egentligen bara tänkt att köra ner och kolla till huset och klippa gräs, vattna blommor och lite sånt där, men sen vill man ju inte köra härifrån för att det är en sån skön kväll. Det får bli en tidig morgon istället... Inte vilken dag som helst imorgon. Då får vi nycklarna :-)

tisdag 30 augusti 2016

Två dagar kvar...

Våra egna vindruvor :-)
 Nu är det bara två dagar kvar tills vi får nycklarna till vårt nya hus. Helt otroligt vad tiden gått fort sen vi skrev papperna, men det har hänt mycket sen dess. Vi har sålt gården och det känns otroligt skönt att det är gjort så att man slipper oron över att ha två boenden en oviss tid.

Jag satte på mitt macro-objektiv på kameran idag. Därav lite annorlunda bilder.
Hösten är här. Det känns i luften och det är härligt, tycker jag. Det är min absoluta favorit av våra årstider. Det infaller något slags lugn i själen :-) Nu blir det väl i och för sig inte så lugnt för oss de närmaste månaderna. Vi kommer att få slita med att packa och sortera. Jag ska lägga ut lite mer av våra möbler också på Blocket nu har jag tänkt. Allt för att vi ska ha med oss så lite som möjligt till Trolle Hill.

söndag 28 augusti 2016

Nyinköp...

Efter två dagars rantande runt i utställningsringen är både jag och Raffe lite sega idag. Raffe har mest legat och slappat på trappan. I förmiddags brydde han sig inte ens om att komma när jag ställde in grejer i diskmaskinen. Annars är han så snabb fram och ska försöka få sig en slick i karotter och tallrikar. 

En sån här blev det. Bild hittad på nätet.
En sväng har det dock blivit idag till en av stadens möbelaffärer och "affär" gjorde vi också :-) Vi köpte en soffa till nya huset. En blå hörnsoffa i howardmodell. Jättesnygg är den. Demo-exet som stod i butiken var nedsatt några tusenlappar, så vi slog till på den :-) Så slipper vi dessutom vänta i sex veckor också, som vi skulle fått göra om vi beställt en ny. Den kommer att göra sig riktigt bra i det rum vi ska ha som TV-rum. 

lördag 27 augusti 2016

Hemma igen med fina priser...

Från dagens BIS-final, en 4:e placering :-)
Ojdå, det blev ett långt uppehåll här med skrivandet. Vi åkte i torsdags kväll upp till Mullsjö för Newfoundlandshundens dagar och ikväll har vi kommit hem igen. Det gick väldigt bra för Raffe både igår fredag och idag lördag. Han blev 2:a Bästa Hane båda dagarna och som grädde på moset blev han placerad på en 4:e plats i dagens BIS-final :-)

Igår kväll var det dessutom utdelning för 2015 års vinstrikaste hundar, så då tog jag emot ett fint diplom och en liten glasstatyett för förra årets 1:a pris "Vinstrikaste hane". Helt otroligt! Det är ett minne för livet att ha fått äga en sån fin hund och lyckas ta detta pris:-)

måndag 22 augusti 2016

Newfoundlandshundens dagar...

Det är Newfoundlandshundens dagar till helgen uppe i Mullsjö. Det innebär tre dagars utställning och vattentävling. Det är utställning fredag, lördag och vattentävlingar på söndagen. Jag har anmält Raffe till utställning både fredag och lördag, så vi åker antingen torsdag kväll eller fredag morgon. Vi får se. Ifjol var faktiskt första gången som vi var där. Vi bodde då tillsammans med några i andra i en stuga som vi hyrde precis mitt emot utställningsplatsen.  Det var bara att gå över vägen :-) Vi ska bo i samma stuga även i år. Väldigt fint är där, mitt ute i skogen.

Här ska vi bo :-)

söndag 21 augusti 2016

Gårdagens bröllop...

Här kommer brudparet gående upp till vigselplatsen där vi alla satt och väntade :-)
Det blev ett väldigt fint bröllop igår. Själva vigselplatsen som varit så hemlig visade sig vara vid en slottsruin som ligger strax utanför Hässleholm. Vädrets makter höll sig också på rätt sida fastän det kändes lite oroligt då gråa moln tornade upp sig. Allting klaffade så fint :-) En vigselakt med en härligt positiv präst och musik och sång. 

Då det blev ganska så sent igår så har dagen känts lite seg idag, men vi körde ner till Komstad i förmiddags och har tillbringat dagen här. Mats har klippt gräset och jag har plockat med lite av varje. Sädesfältet utanför tomten har huggits när vi inte varit här, så nu har den gamla utsikten kommit tillbaka :-)

lördag 20 augusti 2016

Kan börja planera för det nya...

Vår att-göralista för gården blir kortare och kortare. Nu har vi betat av både fix inför fotografering och visning. De nya köparna är klara och kontrakt är skrivet. De nya tar över den förste december, så vi har tre månader på oss att tömma och städa. Idag har vi varit och köpt de första tapeterna till det nya huset, Trolle Hill, som det så vackert heter. Det blev denna här nedan till sovrummet. Du hittar den här.


Jag är ju väldigt förtjust i fåglar, så den kan ju passa bra då :-) Den ska upp på två väggar, då en vägg är klädd med träpanel och där är garderober på en vägg.  Sen är där fönster och altandörr på vägg nr tre, så det ska nog gå relativt snabbt att sätta upp denna.

Jag tror nog att jag vill ha det tapetserat även i det rum som vi ska ha som TV-rum, men det tar vi senare.

fredag 19 augusti 2016

Kontraktet skrivet...

Nästa sommar bor vi inte kvar här längre...
Då har vi skrivit kontrakt idag med de nya ägarna. Budgivningen blev inte klar förrän igår kväll, och det blev en nervkittlande historia ända in i slutet. Men, nu är det är över och papperna är skrivna och vi kan slappna av. Nu kan jag börja sälja av lite grejer igen. Det är inte så mycket nu, men lite är där kvar ändå. Sen är det till att börja packa igen. Skönt ändå att vi har haft en paus med det nu några veckor medan visningarna har varat.

Jag längtar ner till Österlen denna helg, men imorgon ska vi på bröllop som jag skrivit förut. Det ska bli roligt och spännande då vi gäster inte vet nånting var vi ska nånstans. Jag hoppas att det blir fint väder då själva vigselakten ska vara utomhus.

tisdag 16 augusti 2016

Bröllop till helgen...

På lördag är vi bjudna på bröllop. Det är Mats syster som gifter sig. Allt är väldigt hemligt, så det enda vi vet är att vi ska samlas hos dem på eftermiddagen. Sen ska vi alla gäster och det blivande brudparet åka iväg nånstans. Spännande :-)
Denna Odd Molly-klänning skickar jag tillbaka. Tyvärr..
Det som inte var så spännande var att jag hade beställt en ny klänning på Boozt för denna tillställning. Jag hämtade den igår, men nu ikväll har jag bestämt mig för att skicka tillbaka den då den är i minsta laget. Den satt så märkligt över bysten. Jag var t o m och köpte en ny BH idag för att kolla om det blev bättre... När jag ändå var och köpte den, så svängde jag inom MQ och då köpte jag mig en annan  klänning som jag ska ha istället. Jag hittar den tyvärr inte på deras hemsida, så jag kan inte visa den. Får visa den sen.

söndag 14 augusti 2016

En andra visning...



Då har vi haft vår andra visning av gården idag. Hela dan har jag fejat och plockat och Mats har klippt gräs och röjt i hagar. Idag "fick" vi vara hemma :-) Några av dem som var här idag var här förra veckan också, och då tyckte mäklaren att hade de några praktiska frågor så kunde de ställas direkt till oss istället. Nu hoppas vi på att vi har budgivning och försäljning klar under veckan som kommer.

Efter visningen var vi så trötta och hungriga så vi körde ner till stan och åt. Det tyckte vi att vi hade gjort oss förtjänta av :-) 

fredag 12 augusti 2016

Vårt nya hus...

Det börjar närma sig när vi får tillträde till vårt nya hus, nämligen den 1 september. Det finns så mycket fint som man skulle vilja ha. I vårt nya vardagsrum har vi tänkt att köpa en del nytt eftersom jag sålt vårt gamla vitrinskåp och jag har tänkt att försöka sälja både soffbord och matrumsmöblemang innan vi flyttar. Nån blandning av artwood, industri och vintage hade varit snyggt i det rummet :-)







torsdag 11 augusti 2016

Köket...

Denna lilla spannen från Kockums hittade jag nere i källaren.
 Jag hade kunnat öppna en loppis av alla gamla grejer som jag hittat här nere i Komstad. Mycket av det har jag tagit vara på. En del har faktiskt åkt på tippen, men det har såklart varit grejer som jag inte velat ha. Det fanns så mycket här så det hade varit omöjligt att ta vara på allt. En del av sakerna stod redan framme, men mycket fanns i källaren undanstoppat eller uppe på ovanvåningen i garderoberna. Som t ex de fina brickorna på bilden. De stod undanstuvade bakom ett skåp fulla med damm och spindelväv.

Vårt kök blev verkligen fint och funktionellt efter renoveringen. Precis lagom stort för oss när vi för det mesta är två personer här nuförtiden. 

onsdag 10 augusti 2016

Matrummet...

 Vilken härlig känsla att vakna i Komstad en "vanlig" onsdag :-) Mats körde iväg till jobbet tidigt imorse, men jag och doggarna kör inte hem förrän vid lunchtid. Jag ska jobba ikväll, så därför kan jag stanna här lite längre. Jag vill visa lite bilder från matrummet som jag är så glad för att vi har fått så fint. Möblemanget i nyrenässans är jag så förtjust i. Det är en stil som jag blivit mer och mer förtjust i ju äldre jag blir. Det är en viss ståtlighet över den, eller hur :-)

 På skåpet utan överdel har jag plockat ihop lite saker som jag tycker är fina och som alltid har funnits här i huset. Hästen med bara ett öra har jag ända sen jag var liten gått och beundrat.

På andra sidan rummet står ett likadant skåp, men denna har en överdel. Det var en hel del slit att kånka runt på dessa möbler under tiden vi renoverade :-)

tisdag 9 augusti 2016

En bonus såhär mitt i veckan...

Vi får ganska mycket äpple på våra små träd i år:-)
 Vi bestämde oss för att köra ner och övernatta på Österlen idag efter jobbet. Jag behöver inte vara på jobbet direkt på morgonen imorgon, så det passade bra. Det var inte lätt att ta sig hit idag, minsann. Vägen var omdirigerad på två ställen, och vid denna årstiden är vägarna fulla med skördetröskor och andra jordbruksmaskiner här nere. Det gäller att ha tålamod ibland :-)

Nu är hon en "flufftant" :-)
India blev tvättad här ikväll. Hon var väldigt smutsig, så det behövdes verkligen. Vi har faktiskt bättre tillgång till varmvatten utomhus här än därhemma. Hemma åker vi alltid och tvättar hundarna i en tvätthall. Jag tog med mig hundblåsen också idag, så nu är hon även fönad relativt torr. När vi är här brukar hon sova inne det mesta av natten, så då torkar resten.

Det märks i luften att hösten är på intågande. Det blåser ganska friska vindar här ikväll och kalla är de också. Sommardagarna är räknade nu...

söndag 7 augusti 2016

Safaribåten i Vattenriket...

Safaribåten som vi åkte med :-)
 Jag hade ju helt missuppfattat vart vi skulle hän idag med Byalaget. Jag trodde som jag skrev om i fredags att vi skulle till Immeln, men det skulle vi ju inte alls utan vi skulle ut på en tur med  "Safaribåten i Vattenriket" i Kristianstad. Vi hade bokat mat, så vi åt först och sen blev det en ca 2½ timmes lång tur uppströms Helge å till Åraslövssjön där vi fikade och där vände turen tillbaka mot Kristianstad igen, men med ett stopp på Lillöhus. Det är en borg som byggdes i samma stil som Glimmingehus fast lite tidigare i tiden. Av denna finns det dock bara ruiner kvar eller rättare sagt bara det allra nedersta kvar. Där blev det en guidad visning.

Under hela tiden berättade han som körde båten om naturen och fåglar runt ån. Det blev också väldigt mycket historielektion då Skåne var danskt när borgen byggdes, Det var också mycket information om vattenståndet, hur det ökat och minskat under åren, då Kristianstad ligger 1,6 m under havsytan. Sveriges lägsta punkt ligger just i Kristianstad för den som inte vet. Det var en mycket trevlig och lärorik tur. Jag skulle gärna göra om det igen, fast då åka nerströms istället, mot Åhus.

Sen har vi ju också haft visning idag på gården. Mäklaren rapporterade efteråt att visningen gått bra och att hon bedömde det som att där var tre till fyra familjer som var riktigt intresserade. Vi får väl se vart det leder.

fredag 5 augusti 2016

Fortsatt städning och sen båttur...

 Jaha, då är första arbetsveckan avklarad. Dagarna har gått så himla snabbt, men det beror mycket på att vi går in i en period med nya arbetsuppgifter på jobbet. Så det är mycket att ta in och sätta sig in i. Ikväll har vi gjort iordning på vårt kontor nere i källaren. Det känns bra och jag har kommit så långt som jag tänkt att jag skulle när denna veckan var slut. Nu kan jag ägna mig åt där inne i huset imorgon och Mats får hålla på med gräs och kanter, utomhus, imorgon. Sen har vi visningen på söndag. Vi ska ju inte vara där, men man hade ju verkligen velat vara en fluga på väggen och kolla in vilka som är där och vad som sägs :-)

På söndag ska vi även ut och äta med Byalaget. Det gör vi varje år. En trevlig tradition som vi kommer att sakna när vi flyttat. I år ska vi äta på sjön Immeln som ligger ovanför Kristianstad. Där går på sommaren en båt där man bokar bord och turen varar två timmar. Läs mer om det här. Jag hoppas bara att jag inte blir sjösjuk. Jag får nog ta en tablett innan vi åker. 

tisdag 2 augusti 2016

Jobbet igång igen...

Då har man jobbat i två dagar och nu börjar det kännas som vanligt igen. Det är så skönt att inte jobba heltid längre. Att kunna njuta lite längre av dagarna när man kommer hem. Ofta så handlar jag när jag kör hem. Sen går jag med hundarna och tar en liten fika när vi är hemma igen. Sen börjar jag förbereda lite mat vad vi ska ha på kvällen. Sätter igång nån maskin tvätt. Plockar undan. Rensar lite ogräs... Ja, det blir lite av varje. 

Som jag skrivit förut ska vi försöka fixa minst ett utrymme varje kväll denna vecka för att bli klara till gårdsvisningen på söndag. Igår eldade vi upp den stora rishögen vi haft på baksidan. Skönt att bli av med den. Inte så snyggt att ha den där precis. Det var vindstilla och det har regnat lite också de senaste dagarna, så det funkade perfekt. Sen rensade jag ut det sista som vi hade kvar i vår verkstad, så nu är den klar. Vi får väl se vad vi tar ikväll.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...