tisdag 31 maj 2016

Hos Petes familj...

Här är vi hela gänget förutom Petes pappa som tog kortet :-)
 Söndagen ägnade vi hos Petes familj ute i Ring. Närmaste större ort heter Dungarvan. Det var första gången vi träffade dem. De bodde väldigt vackert ute vid havet. Det tog ca en timme att köra dit från Cork. De bjöd på mat, Sheperds Pie, som var väldigt god :-) De var väldigt pratsamma och berättade mycket om trakten. Om skepp som gått på grund och om potatispesten som drabbade Irland på 1800-talet.

 Efter maten körde vi en runda där de visade kusten. Till detta ställe körde Petes mamma med barnen när de var små för att bada. Det gick ner en trappa till stranden. En vacker plats :-)

Denna klyfta var på samma ställe som ovan. Tidvattnet var på väg ut när vi var där.

måndag 30 maj 2016

Fitzgeralds Park...

 Bredvid universitetsområdet ligger Fitzgeralds Park. Vi gick en runda i parken och åt på caféet där. Parken var ett populärt ställe för barnfamiljer och hundägare märkte vi :-)

Här sitter vi :-) Efter det gick tillbaka till hotellet och hämtade vår bil och körde ut till Blarney Castle.

söndag 29 maj 2016

Irland...

 Vi flög till Irland i fredags morse för att hälsa på Rebecca och Pete. Vi flög till Dublin och där hyrde vi en bil och körde sen vidare till Cork. Vi bor på ett hotell som Jurys Inn. Ett bra hotell som har fräscha rum och en bra frukost. Det är viktigt med frukosten :-) Igår lördag gjorde vi en utflyktsdag. Vi gick bort till English Market. En stor saluhall med massor av varor. Kött, fisk, frukt och grönsaker i mängder. Väldigt fint!

Sen gick vi till universitetsområdet. Där var det väldigt fint. Som taget ur Harry Potter-filmerna. Alla dessa gamla slottsliknande byggnader är fantastiskt vackra.

 Vi åt en lättare lunch i Fitzgeralds Park som låg strax intill universitet och sen körde vi till Blarney Castle som ligger lite norr om Cork. Det är en slottsruin där man kan klättra högst upp och kyssa en sten (!), Blarney Stone. Efter det blir man vältalig :-) Jag och Pete gjorde inte det, men Rebecca och Mats gjorde det. Man skulle ligga på rygg och böja huvuvudet bakåt och kyssa stenväggen. Under huvudet är det typ 50 m ner till marken så där var en man som höll i en. Jag gjorde i alla fall inte det.

Så här högt var vi uppe i tornet. Inget för höjdrädda!

onsdag 25 maj 2016

Vikten av att hålla markerna iordning...

Vi fick detta brev igår från Länsstyrelsen. Jag har tidigare skrivit här på bloggen om vikten av att hålla markerna iordning ifall det blir kontroll. Vi har tidigare om åren haft kontrollanter som kommit, så det är inget konstigt med det. Ser man inte till att hagarna betas ner och att vallen huggs så kan man bli återbetalningsskyldig för det gårdsstöd som man fått utbetalt. Det är därför jag håller på och planerar så mycket hur hästarna ska fördelas mellan hagarna så att allting betas ner. Nu känns det skönt att vi rensat och röjt i den lilla hagen mellan vårt och grannen och där har redan gått hästar en omgång.

tisdag 24 maj 2016

Snart Irland...

Jag har skrivit här på bloggen kors och tvärs om att jag numera kommer att vara halvtidsarbetare. Förra veckan gjorde jag min sista arbetsdag på mitt gamla jobb och kunde se framtiden an med att jobba 50%. nu på mitt nya och bara det. Nu blev så icke fallet. Det har blivit förändringar på mitt nya jobb som gör att jag from 1 juni ska jobba 70% istället. Så det blev bara en endaste vecka jag fick jobba halvtid, men detta nya kommer att bli bra det också. Jag är ju van vid att jobba heltid, så att jobba 70% kommer att bli kanon. Det ser jag fram emot :-)

Vi har börjat packa så smått. Snart är det dags för vår tripp till Irland för att hälsa på Rebecca och Pete. Det ska bli så roligt att komma dit :-) Vi ska hälsa på Petes föräldrar också som bor ute vid kusten några mil sydost om Cork. 

måndag 23 maj 2016

Indias födelsedag...

Ju närmre desto bättre, tycker India :-)
Idag har vi en födelsedagsgris här hemma. India fyller åtta år idag. Nu kan hon titulera sig veteran :-) Tänk att hon har bott hos oss nu i tre år. Hon skulle bara vara hos oss ett kortare tag var det tänkt. Tills Raffe växt upp lite, men hon är kvar fortfarande. En mer tacksam hund än India får man leta efter. Hon visar verkligen glädje och tacksamhet av att få leva i det "vanliga" familjelivet. Hon älskar att ligga inne i köket eller vid tvn. Raffe får man däremot dra in. Han vill bara ligga utomhus hela tiden. Grattis India!!

lördag 21 maj 2016

Syrenerna utslagna...

Jag hann precis med att fota solnedgången
 Vår biltur upp till Öland gick bra igår. Vi kör alltid genom Småland och där brukar det vara mindre trafik, fast igår var det mer än vad det brukar. Vi stannade till hos Aron i Kalmar och fick fika där. Han bjöd på hembakta muffins och chokladbollar :-) Aron har en balkong till sin lägenhet, så där gick doggarna ut och luftade sig och fick ha sitt vatten. Där kunde de slabba hur mycket de ville. Det är första gången de är inne i en lägenhet, och första våning var det också.
Utslagna syrener
När vi steg ur bilen vid stugan slog syrendoften emot oss :-) Så gott det luktar! Här blommar syrenerna redan. Där hemma är de inte så långt komna. Klockan är bara nio på förmiddan, men det är redan varmt och solen skiner. Det blir en skön och avkopplande dag :-)

fredag 20 maj 2016

Ny helg...

Fredag igen. Det är väldans vad dagarna bara flyger iväg, men tur är väl det. Denna helg blir det inget Österlen, det blir Öland istället. Det blir bara att packa snabbt ihop lite grejer efter jobbet och sen drar vi :-) Ska bli skönt att komma dit. Det var ett tag sen sist. Hoppas att regnet hoppar över Öland. Det kallas ju solen och vindarnas ö :-) Doggarna följer med såklart. India är hemma igen sen några dagar tillbaka. Jag har nog inte skrivit här att hon löpt och varit hos Monika.
Om några timmar kör vi över den här :-)
När jag kommer till Öland ska jag kolla igenom så att vi framöver både har sängkläder och handdukar liggande där så att vi slipper dra det fram och tillbaka varenda gång. I Komstad har vi allt av det och även en del kläder, så vi behöver knappt packa nånting mer än mat. På Öland är vi fler om huset, men en del grejer kan man låta vara kvar där. Dags att packa!

onsdag 18 maj 2016

Nya Mårbacka...

Fina Mårbackapelargoner jag köpte idag.
Idag har jag överlämnat nycklarna till lägenheten till de nya ägarna. Vi träffades på banken och när jag gick därifrån gick jag förbi stans finaste blomsterhandel (om du frågar mig) och de hade erbjudande om två Mårbacka för 100 kr. Nu har jag massor med mårbacka-skott nere i Komstad, men det är ju där och inte här, så jag slog till med fyra st jättefina stora plantor. Nu har jag planterat dem i mina stora krukor och ställt ut dem vid vårt spabad, så nu blev där riktigt fint. Det har sett lite kalt ut utan blommor, men nu så :-) 

Nu när mycket av min tid gått åt till att tömma lägenheten har jag inte hunnit med att rensa ogräs här hemma, så det är verkligen något som ligger på min priolista nu. Jag började lite ikväll och kommer att fortsätta imorgon. Jag tycker om att ta lite varje dag istället för att ta allt på en gång. Då tröttnar man och tycker inte det är roligt. Det andra sättet passar mig mycket bättre :-)

tisdag 17 maj 2016

Sista dan...

Igår gjorde jag min sista arbetsdag på mitt gamla jobb. När jag gick därifrån lämnade jag in månadens tidrapport och min tagg. Det var med både vemod och lättnad. Såklart kommer jag att sakna alla mina arbetskamrater därifrån. Att jobba ihop i över tjugo år är en lång tid, men jag känner också en lättnad över att jag nu kan gå vidare med mitt nya och allt vad det innebär. Lägenheten kommer jag också att lämna denna vecka till de nya köparna. Så mycket tid jag lagt på att rensa, sortera, packa och utannonsera där, kommer det att märkas en markant skillnad tidsmässigt. Jag kommer rent av att hinna med vårt eget hem framöver :-) 

måndag 16 maj 2016

Ute igen för säsongen...

Nio st baggar. Att den spräcklige är flockens bråkstake såg vi förra sommaren :-)
Fåren som går i hagen på vår baksida i Komstad släpptes ut i lördags. Vi träffade ägarna då de var nere i vår hörna när de gick igenom stängslet. Det är baggarna som går där, men det hade vi redan gissat att det var. Tackorna går i ett annat bete nån kilometer härifrån. Det är så trevligt med dem, och det blir alltid att man kollar in vad de gör :-)

söndag 15 maj 2016

Hittar fortfarande i gömmorna...

Fastän vi har rensat och sorterat i huset i Komstad så dyker det fortfarande upp små skattgömmor. Det tar aldrig slut, liksom :-) Källaren har vi fortfarande inte gått igenom fullt ut och vi har även kvar en garderob på ovanvåningen där alla julkartonger finns. Jag letade efter krukor i källaren i förmiddags och då hittade jag dessa. Så fina de är. De är inte så stora så jag vet inte riktigt vad jag ska ha för blommor i dem, men alltid blir det något :-)

Idag blir det en slappedag. Vi sov länge, då det blev sent igår när vi kollade på Eurovision. Det får bli en sån dag idag. Man får ha såna också...

fredag 13 maj 2016

Hundgården tar form...

Väggen mot grannen är ljuddämpande
I planteringslådan innanför staketet har jag kryddväxter


Arbetet med hundgården går verkligen framåt nu. Det blir så himla fint :-) Där kommer det att kännas tryggt att lämna hundarna när man behöver köra iväg. Imorgon blir det en tur till plantskolan. Jag ska köpa jord till mina krukor, och så ska jag köpa fröer också. Det blir sallad, morötter, dill och vaxbönor iallafall. Jag behöver fylla på min kryddträdgård, så det blir nog något till den också.

torsdag 12 maj 2016

Fredag för mig...

Det är torsdag kväll och jag är ledig imorgon. Tjoho :-) Denna helg blir det Österlen och hundgårdsbygge för hela slanten. Mats körde ner där redan ikväll, men jag kör ner imorgon. Jag har hästar som ska tas ut imorgon bitti, och så tänkte jag städa klart lägenheten imorgon förmiddag också. För en stund sen när han var framme så skickade han nedanstående bild. Det är grannens katt. I den blivande hundgården har Mats byggt en platå som hundarna ska kunna ligga på och ha lite utsikt. Nu låg katten där i solen och hade full koll över trädgården, haha :-)

Grannens katt :-)
Nu börjar snart Eurovisions semifinal två. Vi är en riktig mellofamilj. Ja, utom Aron då än så länge. Han växer nog till sig... :-) Rebecca sitter och kollar på Irland och vi sitter här, och så skriver vi till varandra och kommenterar om låtarna. Kul!

onsdag 11 maj 2016

Ett jobb som aldrig tar slut...

Nya inköp till hagarna
Efter jobbet igår körde jag iväg till Lantmännen och inhandlade lite grejer till hagarna. Det är verkligen ett evighetsarbete. När man är färdig i ena änden så är det bara att börja om på nytt där man startade. Trådar och rep var av i den vinterhagen som vi harvade senast, så där var en del att laga. Nu är där ytterligare en vinterhage kvar som ska harvas och gås igenom, men där går fortfarande en häst så vi får vänta till nästa vecka. Är noga också med att separera alla inköp som gäller gården. De kvittona ska tas upp på gårdens bokföring :-)

måndag 9 maj 2016

Utställning på gång...

Vilket härligt sommarväder vi har. Man tror knappt att det är sant :-) Det är verkligen skönt att bara jobba halva dagar nu. Just nu ligger det mesta fokus på att få lägenheten klar till helgen. Denna vecka är det det sista som gäller, nämligen städningen. Idag om en vecka hoppas jag på att kunna överlämna nycklarna. 

Så här såg Raffe och jag ut i fjol på Hässleholmsspecialen :-)
Igår var jag på styrelsemöte med Newfoundlandsklubben. Som vanligt har vi så trevligt på våra sammankomster. Den 12 juni arrangerar vi vår egen special (utställning för bara Newfoundlands), så det var mycket planering kring det, men nu har vi varit med i flera år så i princip vet var och en vad han/hon ska göra.

lördag 7 maj 2016

Lite kyrka och flytt av hästar...

Första lördagen i maj månad 2016. Idag har vi varit på konfirmation i Röke kyrka. Våra goda vänners son konfirmerades idag. Kyrkan var full med folk och ungdomarna sjöng och spelade "teater" som brukligt är nuförtiden. Sen blev det god mat hemma hos dem och nu är vi hemma igen. En trevlig dag, helt enkelt :-) Jag vet inte om det har med åldern att göra, men jag tycker om att gå i kyrkan emellanåt. Man får lite ro i sin själ, tycker jag. 

Idag har hästarna börjat gå i hagen som Mats och jag slitit med i veckan. Nu kan de gå där och beta ner gräset några dagar.

fredag 6 maj 2016

Upp tidigt och ut...

Som vanligt är vi uppe tidigt och efter frukosten körde vi bort till Gårdlösaleden som jag skrev om igår. Det är så bra att gå med hundarna direkt på morgonen innan det blir för varmt. Vi hittade parkeringen som ligger vid Listarumsåsen och så gick vi några kilometer på leden. Denna delen av leden är naturreservat. Jättefin natur med massor av vitsippor. Hela leden är på 12 km, så nästa gång tar vi en annan del av leden. Där är ett stenbrott som jag gärna vill se. Raffemannen klarar att gå långt, men jag är rädd om India och vill inte gå för långt med henne.

torsdag 5 maj 2016

Vilken härlig dag det varit...

Rabarberpaj med egenplockade rabarber :-)
Vi har verkligen inte varit bortskämda med varmt och soligt väder på länge, så när värmen väl nu kommer så är man helt lyrisk. Idag har det varit ljuvligt. Vi har klippt gräs, rensat rabatter, gjort rabarberpaj och grillat. Sommaren är på väg :-) Sen har vi firat Mats också som fyller år idag.

Idag har jag också fått nys om en vandringsled helt nära här i Komstad som heter Gårdlösaleden. Den är på totalt 12 km. Den ska vi utforska nån dag. Det finns så mycket alldeles i närheten som vi dyker på efterhand. Kul att upptäcka nya ställen :-)

onsdag 4 maj 2016

Långhelgen väntar...

Vad ljuvligt det ska bli med hela fyra dagars ledigt istället för som vanligt två :-) Dagarna kommer att bestå av lite av varje. Det blir lite Österlen, men vi ska även på konfirmation denna helg.Sen har vi som mål att lägenheten ska bli helt tömd också dessa dagar, för att sen ha nästa vecka på oss att städa den. Det ska bli skönt när lägenheten är lämnad. Då blir det ett ställe mindre att åka till och tänka på. Även om jag har en del grejer kvar som ska sorteras så kan jag göra det hemma istället. Nä, nu blir det jobb några timmar. Sen börjar helgen. Härligt väder är det ju också sagt att det ska bli :-)

tisdag 3 maj 2016

Mitt eget hälsokostintag...

Min egen dos varje morgon
Efter att jag igår berättade om vad jag ger mina hundar dagligen, så får jag väl också visa vad jag själv tar varje morgon. Två tabletter nypozin mot leder och rörelser. Sen tar jag mig också ½ dl Forever Livings Aloe Vera Gel. Det var en arbetskollega till mig som började sälja deras produkter och deras mest kända basprodukt är ju den här juicen. Den smakade vedervärdigt i början, tyckte jag, men då sägs det att det beror på nån slags obalans i kroppen. Nu när jag druckit den ett tag så smakar den inte så mycket. Sen jag började dricka den varje morgon har jag inte haft problem med min mage. Det är ju Aloe Vera och den funkar som smörjmedel för magen och tarmar. Ja, man får ju tro på vad man vill, men för mig har den gjort nytta. Jag har ju haft en väldigt stressig och orolig vår, så jag tror faktiskt att denna juice har haft en positiv effekt på min mage.

måndag 2 maj 2016

Mitt val att ge mina hundar...


På marknaden finns det en uppsjö att vitaminer och mineraler till både djur och människor. Jag har valt att ge mina hundar ovanstående. För leder och rörlighet ger jag dem grönläppad mussla och MSM. Mot fästingar ger jag dem Fixodida. Man känner sig som rena kemisten när man ska ge dem mat :-) På mornarna får de var och en: 2 tabletter fixodida, 2 tabletter grönläppad mussla och 2 mått MSM. På kvällarna: 2 tabletter fixodida och 2 mått MSM. 

En period fick de nypontabletter mot lederna. Det tar jag själv också periodvis.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...