söndag 28 december 2014

Mer snö på Österlen än hemma...

Helgen har tillbringats nere på Österlen. Vi har mer snö här än hemma i Hässleholm. För första gången har India och Raffe sovit inomhus. Första natten gick jättebra. Raffe sov hela natten. India kom och väckte mig kl sex. Hon tyckte nog  då att det var dags att stiga upp och ge dem mat :-) Inatt var Raffe lite mer orolig och vankade, men det gick bra ändå. De fick mat redan vid fem och sen fick de ligga ute tills vi steg upp vid halv åtta. I eftermiddag åker vi hem igen, jag jobbar imorgon. Skönt med en sån här helg efter de mer intensiva juldagarna.

torsdag 25 december 2014

Juldagens lugn...

Äntligen har vi fått lite minus på termometern. Skönt att slippa lera och kladd för några dagar, hoppas jag. Julaftonen flöt på bra igår. Några tog sig t o m ett bad därute när det blivit mörkt. Jag fick bra julklappar också. Bl a ny resväska för den stundande Australienresan, ett fågelbord som vi ska ta med ner till Österlen, ett nytt minneskort till min kamera som jag också ska ta med till Australien. Bara välbehövliga grejer! Ni ska få se fågelbordet sen. Hightec med belysning :-) 

Idag har vi inte gjort så mycket, men det är väl så det ska vara på juldagen. Ätit alla rester som blev över från igår och varit ute och gått en ängarunda med doggarna. 

söndag 21 december 2014

Snart är det julafton...

Det bara regnar och regnar och på onsdag är det julafton. Denna helg har till fullo gått i förberedelsernas tecken. För mig (och för många andra njuffeägare också antar jag) betyder det dammsuga, torka golv och åter dammsuga. För att hålla det grusfritt här hemma kommer jag utan överdrift att dammsuga en gång i timmen fram till julafton då våra gäster kommer. Nog om detta tråkiga!

För övrigt känner jag mig i fas,faktiskt.Det mesta av julmaten som står på min lott är inhandlad. Julduken är tvättad. Julgranen inhandlad och står just nu ute i carporten och ska tas in och kläs imorgon. Julkrubban plus lite annat pynt är uppsatt. Jag har inga ambitioner att baka pepparkakor, göra en massa eget julgodis, göra min egen senapssill eller något annat. Det vi vill ha köper vi färdigt. Jobbar man heltid får man acceptera att tiden inte räcker till för allt man egentligen skulle vilja. Det kommer att bli en fin jul i alla fall ;-) även om en familjemedlem fattas och befinner sig på andra sidan jordklotet.

Jag jobbar imorgon, men är ledig lillejulafton. Det blir min enda lediga dag, men det gör mig inte så mycket. Helgdagarna ligger så bra att det blir så många lediga dagar ändå även om man inte tar ut några semesterdagar. Jag vill spara på mina dagar så att jag även har några dagar kvar till sommaren. Det går ju åt många till vår nalkande Australienresa :-)

torsdag 18 december 2014

Planering för toarenoveringen...

Denna inredning och spegel ska vi ha (fast då bara en st)
Häromkvällen efter jobbet körde vi till Rinkabyrör och kollade på deras stora utställning av badrum. Där var verkligen jättemycket. Vi ska påbörja renoveringen av vår lilla toalett i Komstad nu i vinter, så vi måste besluta oss för vad vi vill ha. Vi har bestämt oss för klassiskt svart/vitt-rutigt golv, plattor 10 x 10 cm. Väggarna ska vara vita, 20  x 20 cm. Badrumsinredningen som vi kollat in ser ut som ovan, fast då bara med ett skåp och spegel. Toaletten är bara 155 x 175 cm så det är inte mycket som får plats, men en duschhörna vill vi också ha. Idag är där bara en toastol, tvättställ och ett städskåp. Städskåpet har redan åkt ut och där blir en dusch istället. Eventuellt ska vi ha ett långsmalt vägghängt skåp bredvid toastolen. Jag hoppas det kommer att få plats. Vi ska mäta ordentligt nästa gång vi åker ner dit.

tisdag 16 december 2014

Rengjort bad och nytt vatten...

Idag har badet fått sig en ordentlig rengöring och nytt vatten. Det känns så bra att göra detta innan vintern. Lite sent är vi på det, men eftersom det är så milt fortfarande så har det inte gjort nånting. Vi har inte använt badet så mycket i år, men nu när det är nytt vatten så blir det nog ett bad redan till helgen. 

söndag 14 december 2014

Hemma igen efter 24 timmar...

Här är vi allihopa när vi kommit hem. Raffe och och syrran Roxette. 
Vi åkte i fredags kväll lite över åtta och kom hem igår kväll halv nio. Precis 24 timmar har vi varit iväg och vilken färd. När vi kom till Jönköping var det världens snöoväder och halka, så det var flera mils bilkö söderut pga lastbilarna som inte kom nånstans. Stopp blev det för oss en bit norr om Jönköping. Vi hade sån tur i oturen att stoppet blev precis vid en avfart upp till en mack, så vi körde upp till macken och körde småvägar därifrån så vi kom tillbaka upp på E4:an norr om hela kön. Vi hade hela E4:an för oss själva en bra bit sen. Kändes nästan lite läskigt. Precis som en film som om mänskligheten utplånats och vi var de enda överlevande kvar, haha!!

I alla fall så kom vi upp till Stockholm efter åtta(!) timmars bilresa. Jag är väldigt nöjd med Raffes och min insats i ringen. Han var jätteduktig och jag kände mig nöjd med mig själv också. Jag fick honom med mig när vi sprang och han stod fint när jag ställde upp honom. Han vann unghundsklassen, men fick inget Ck. Domaren tyckte han hade för lite förbröst. Hans kritik hittar ni under fliken "utställningar Raffe". Det som är roligt med att vara med på stora utställningar är att folk kommer fram och frågar om rasen och vill klappa och fota. Så fotad har han blivit minsann.

Ska jag vara ärlig så hade jag tappat lusten lite för hundutställning. Det är delvis därför jag inte alls varit ute med honom i sommar och höst, men nu känns det annorlunda. Det känns roligt igen. Vi kommer definitivt att åka iväg nu i vår och sommar. Vi ska försöka åka lite till Danmark också eftersom Raffes pappa bor i Danmark och är välkänd där. 

Hemresan gick desto smidigare. Inga köer eller incidenter. Vi stannade i Ödeshög och tankade och åt middag. Hundarna fick också en drick- och kisspaus. Inatt har man sovit bra, kan jag säga :-) Skönt att ha en hel ledig söndag idag. Jag ska köra och hämta India som varit hos Monika. Sen blir det till att plocka iordning här hemma och ta fram mer julpynt.

fredag 12 december 2014

Det ska bli storm och vi ska till Stockholm...

Jag har varit ledig idag för att förbereda oss på vår resa upp till den stora hundutställningen i Stockholm i helgen. Nu har de ju gått ut med stormvarning ikväll och inatt, så att istället för att starta resan i natt vid två-tretiden åker vi istället tidigare ikväll. Jag har försökt att vila lite i eftermiddag, men det gick inte så bra. Svårt att sova på kommando! 

Raffemannen blev tvättad och fönad igår kväll och idag har jag borstat igenom honom. Sen har jag själv varit och klippt mig och köpt mig en ny skjorta att ha på mig imorgon. Får väl se om det gör nån nytta :-) Det blir en spännande dag imorgon. Sen är det ju såklart roligt om det går bra för oss.

onsdag 10 december 2014

Veckan som varit...

Förra helgen var det den helg Rebecca hade anmält sig till ett surfarläger. För nybörjare tror jag eftersom hon aldrig surfat innan. Om man ser på bilderna så verkar hon haft riktigt roligt. Det är ju ingenting som jag kommer att prova på iaf när vi kommer dit. Jag är en riktig landkrabba. Går inte längre ut i vattnet än till max navelhöjd :-/

Igår fick vi kontakt med Aron igen. Han har varit ute i fält i åtta dygn, "aldrig ge upp veckan" kallas det enligt Aron. Ett ensamdygn ingår också. Han hade tydligen puppat in sig i sovsäcken och sovit i elva timmar! På fredag kommer han hem. Då är hans tre månader av GMU slut. Då får han berätta hur veckan varit. Ska bli spännande att höra.

Nu börjar också nedräkningen till Stockholmsutställningen på lördag. Jag kom på mig själv att jag vaknade imorse och hade drömt nånting. Kommer inte ihåg vad, men det är ett tecken på att utställningsnerverna börjar vakna till liv :-) Imorgon ska han badas och fönas. På fredag får jag borsta igenom honom. Det ska verkligen bli spännande att höra kritiken om honom nu när han vuxit till sig ordentligt. Sen får vi ut mer i vår med honom.

lördag 6 december 2014

Ser du stjärnan...

Vi bestämde oss hastigt och lustigt imorse för att köra ner till Österlen idag. Vi packade ihop oss allihopa i bilen, India också (hon är hemma igen efter löpet), och efter en timme är vi här nere. Både Mats och jag har kommit på oss med att vi tycker att det är väldigt avkopplande att komma hit. 

När vi ätit lunch körde vi in till Simrishamn och gick en runda nere vid hamnen och längs affärsgatan. Jag håller ju på att "socialisera" Raffe för fullt varje dag inför Stockholm nästa helg. Det är konstigt när man kommer med dessa hundar. Folk ler och pratar och det första som hände när vi gick från bilen var att där kom fram en engelsktalande kvinna och undrade om hon fick klappa dem :-) De flesta människor blir glada av att se dem...

torsdag 4 december 2014

Första researtikeln såld och betald...

Detta är tydligen en av favoriterna i stallet, Brian :-)
För några veckor sen skickade Rebecca in sin första egna "researtikel" till Expressen. De har en specialbilaga som heter "Allt om resor" som kommer ut emellanåt. I varje nummer har de ett reportage från en storstad där de tipsar om den stadens sevärdheter, boende, restauranger som är värda att besöka och lite sånt där. Sydney är det ju i detta fall såklart som Rebecca skrivit om. Idag fick jag meddelande från henne att -"nu har de första pengarna kommit in på mitt företagskonto". Så kul! Hon har eventuellt några artiklar på gång gällande hästsport också. Vi får väl se om det blir något av med det. Riktigt roligt är det i alla fall och hon tror att Sydneyreportaget kommer ut nån gång i januari. Vi får hålla koll på det!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...