måndag 28 april 2014

Borsta, borsta...

 Man kan kanske inte tro det, men vi har tillbringat minst en timme med att borsta den lille Raffemannen. Han måste vara fin till vattenlägret i Solhaga nästa helg, så det är läge att börja redan nu. Jag får ta lite i taget för han är så himla otålig med att stå stilla.

Det är tur att inte alla djuren behöver borstas :-) Vissa sköter sig själva.

söndag 27 april 2014

Blästringen i princip klar...

 Det blev en tur ner till Österlen idag igen. Vi fortsätter med att röja så mycket vi kan. Då vattnet i brunnen inte har räckt till för blästringen så var de tvungna att ta dit en vattentank, men vad vi kunde se så måste blästringen i det närmaste vara klar. Det ska bli skönt när det är färdigt, för det blir så himla smutsigt runt huset med allt detta svarta pulver eller vad man kan kalla det. Fy, för att jobba med sånt, säger jag bara.

 Så här ser huset ut när det är blästrat.

Mats har också fortsatt att klippa häcken utmed vägen och även sågat ner de stora buskarna som stod innanför häcken. Det hade liksom blivit två häckar ovanpå varandra. Det blev så ljust och luftigt, gjorde jättestor skillnad.

torsdag 24 april 2014

Helgen i antågande...

Stallet i kväll
Om allt går som planerat så har vi ingen husvagn på gården här imorgon ikväll. Vi har sålt den och de nya ägarna kommer och hämtar den imorgon. Vi har trivts otroligt bra med denna husvagn, men nu är det annat som gäller. Om vi känner oss själva rätt, så är det inte helt omöjligt att det blir nån mer husvagn i framtiden. Tiden får utvisa...

Imorgon är det fredag och helgen väntar. På lördag blir det bara jag och hundarna hemma. Grabbarna ska iväg på avrostning med motorcykel. Aron håller på att övningsköra, så det blir bra träning för honom. Jag får  nog ta itu med min gigantiska klädhög som bara väntar på att sorteras och vikas och in i garderoberna. På söndag blir det en tur ner till Österlen. Blir spännande att se vad som hänt där under veckan.

onsdag 23 april 2014

Min bästa sommartidning...

De senaste somrarna har jag prenumererat på "Allt om Trädgård". De brukar ha ett erbjudande som jag nappar på där man får fyra nummer för 99 kr inkl en sekatör också. Där är så många bra artiklar som man blir inspirerad av. Vet ni att om man ska köpa så miljövänliga tomater koldioxidmässigt man kan, så ska man köpa svenska i första hand, men finns inte det så ska man köpa spanska. Man ska absolut inte köpa holländska som många affärer har nu. Jag försöker mer och mer tänka på vad jag handlar. Jag köper bl a bara svenskt kött, ägg från utegående höns, ekologiska vindruvor. Jag läste också häromdan att kaffe är en vara som ska köpa ekologiskt.

tisdag 22 april 2014

En extra ledig dag...

Påsken är slut och arbetsveckan har börjat, men inte riktigt för mig ännu. Jag har tagit semester idag då jag har en del jag måste hjälpa mina föräldrar med, så för mig blir det en tredagars arbetsvecka denna vecka. Jag och Mats var på Österlen igår hela dan. Vi körde innan kl åtta på morgonen och var hemma igen efter kl fem. Vi hann med två rundor till tippen innan de stängde. Ett lass med gammalt skräp och ett lass med trädgårdsavfall. Garaget är i princip rensat klart och sen var det källarens tur. Där har vi en del kvar. Mats började också klippa häckarna och kommer att fortsätta med det nästa helg. Det blir nog att vi kör ner en sväng till helgen igen. 

När vi kom hem igår deklarerade vi klart, så nu är hela familjen klar. Gården vi bor på är skattemässigt en näringsverksamhet och vi har hyresinkomster i stallet som vi ska deklarera för, så sen vi flyttade hit har vi lämnat iväg vår deklaration till revisionsbyrå. Nu kanske jag skulle kunna deklarera själv eftersom jag är färdig redovisningskonsult, men det är ändå en massa man ska tänka på med avskrivningar mm och eftersom jag inte jobbar dagligen med bokföring och inte har något speciellt bokslutsprogram heller så blir det bäst såhär. Däremot så förstår man ju sin deklaration mycket bättre nu. Att läsa beskattningsrätt på högskolan är inte helt fel.

söndag 20 april 2014

En dag hemma...

Vi ändrade våra planer idag. Vi bestämde oss för att ta en hemmadag istället och köra ner till Österlen imorgon istället. Det har varit så himla fint väder, så det har blivit mestadels utearbete. Vi var iväg och köpte några rosor till en rabatt som stått tom ett tag. En sort som heter Hanne och som har röda blommor. Jag är inte så förtjust i att odla rosor för jag har dålig erfarenhet av dem från vårt förra hus. Jag fick dem inte att trivas och så ska de klippas också, men vi gör nu ett nytt försök. 

lördag 19 april 2014

Påsk med renovering...


Jag, Mats och hundarna körde ner till Österlen igår i tron att vi skulle kunna hålla påskmiddag där idag för familjen. Vi insåg ganska snabbt att det inte var någon bra idé då hela stället är en byggarbetsplats och dessutom är fönsterna igensatta med skivor pga blästring, så det är helt svart inne i huset. Vi sov dock över där till idag, men är nu hemma och håller påskmiddag här hemma istället. Det känns mycket trevligare och avslappnat. Det får bli påskmiddag där nästa år istället. Vi har ändå hunnit med två rundor till tippen. Vi har rensat ut mycket i garaget och fortsätter imorgon igen, fast utan övernattning. Det får bli dagsturer istället så länge renoveringen av utsidan pågår.

Det är också den årliga konstrundan på Österlen just nu. Det innebär ju att kreti och pleti är ute och kör och det svängs och det stannas överallt längs vägarna. Det gäller alltså att hålla avstånd till framförvarande bil och att man är beredd på att allt kan hända ute i trafiken. 

tisdag 15 april 2014

Tio små valpar...

Vi körde bort till Monika på kennel CleBas ikväll. De små valparna har växt rejält sen vi såg dem senast. De har också flyttat ut i hundstallet. Jättesöta är de såklart. Alla hade inte fått sina namn än, så vi satt och spånade lite på det också. Alla är tingade och ska så småningom flytta till nya hem runt om i Sverige.

lördag 12 april 2014

Vattenläger...

En helg i maj ska vi åka på Newfoundlandsklubbens vattenläger i Markaryd. Det ska bli så roligt, och jag ser faktiskt fram emot det. Ifjol var där tydligen folk från både Danmark, Norge och tom tyskar hade hittat dit. Har man nu en hund som Raffe som tycker vattenarbete är jätteroligt så vore det ju himla synd om man inte åkte iväg på ett sånt här läger. Det här med vattenarbete har blivit Mats´ grej med Raffe. Jag håller mig till utställningsbiten, men vi åker ändå iväg allihopa på detta läger. India får också följa med.

Jag har suttit nästa hela eftermiddan idag och bokfört njuffeklubbens "räkenskaper". Känner man bara att man har tid så är det riktigt roligt. Jag sorterade också bland dagordningar och mötesprotokoll, så nu känns det som jag har koll på klubbens papper. 

fredag 11 april 2014

Nu sätter det igång...

Nu sätter renoveringen igång av vårt hus på Österlen. Under helgen ska ställning sättas upp och nästa vecka ska blästraren komma och påbörja sitt arbete. Vi har tänkt att vara där lite över påsken. Fönsterna ska inte börja bytas förrän efter påsk, så jag får börja plocka ner gardiner och flytta grejer när vi är där. Vi har också tänkt att börja rensa ut och köra en hel del till tippen. Tippen i Måsalycke är öppen alla dagar utom påskdagen, så vi kommer säkert att hinna med några rundor dit. 

Det ska bli så spännande med hela denna renovering. Det är något jag verkligen sett fram emot hela mitt vuxna liv. Aldrig kunde jag väl ana att det skulle bli jag som skulle stå där som delägare till detta hus och påbörja en renovering som jag och Mats styr över. 

måndag 7 april 2014

Växthuset...

Jag har länge velat ha ett växthus och i Komstad finns det faktiskt ett litet som min pappa har byggt av gamla fönster. Nu har färgen flagnat mycket, men det är fullt funktionsdugligt att odla i. Jag ska försöka hinna med att städa ur det i vår och så ska jag köpa nya jord. Det svåra är ju bara att kunna ha nånting där när man inte bor där. Det måste ju vattnas. Här hemma har jag försökt att ha tomater ute på gårdsplanen mot en mur, men det har inte funkat. Det har helt enkelt varit för kallt, men i detta lilla växthus skulle jag kunna ha tomater. Vi får väl se hur jag löser det.

söndag 6 april 2014

Trädgårdsröj...


Så här stor var rabarbern alla redan.
Som jag skrev igår åkte vi tidigt imorse ner till Österlen. Vi har klippt fruktträd och röjt i en stor del av trädgården. Vi hann med mycket faktiskt på de timmarna vi var där. Raffemannen var också med. Det var första gången han var där, och han var jätteduktig. Han var med där inne när vi fikade och åt. Han gick en runda och kollade, men sen la han sig på golvet i köket och kom till ro snabbt. Det är så skönt att han inte stimmar runt inomhus på nya ställen utan kan ta det lugnt också.

India har löpt färdigt och jag har hämtat henne hos Monika ikväll. Raffe blev så glad när hon kom hem. India tyckte dock att han var lite väl närgången så hon sa till honom "på skarpen" flera gånger :-), men som vanligt bryr han sig inte speciellt mycket utan är lika glad ändå.

lördag 5 april 2014

Inför kommande student...

I förmiddags åkte vi ner till stan hela familjen för att kolla på kostym till Aron. Vi har ju en student i år här hemma. Fredagen den 13 juni närmare bestämt. Trevligt datum, eller!! Nåväl, det blev inköp av en kostym, skjorta, skor till studentdagen samt hyra av en smoking till balen. Så nu är man några tusenlappar fattigare, men studenten tar man ju bara en gång i livet :-)  Det känns riktigt skönt att vi ordnat detta. En grej mindre att bocka av på listan. Plakat med något roligt foto måste vi också börja tänka på. Det är mycket som ska ordnas. 

Imorgon far vi ner en runda till Österlen och checkar av i huset. Raffemannen får också följa med, men huset ligger vid en relativt trafikerad landsväg så jag kan inte ha honom lös utan uppsikt. Vi får fundera på hur vi ska kunna hägna in för hundarna till sommaren. För det måste vi göra på något vis. 

torsdag 3 april 2014

Hund som löper och mycket bokföring...

När vi kom hem från Trysil märkte vi på Raffe att han var på India hela tiden, så jag misstänkte att hon skulle börja löpa. I tisdagskväll ringde jag till Monika på kennel CleBas och det gick bra att jag körde bort med henne där. Nu är hon där tills löpet är klart. Jag är väldigt tacksam över att vi kan lämna henne där. Vi har ju bara en hundgård så hur vi annars skulle gjort vet jag inte.

Både igår kväll och ikväll har jag suttit med bokföringsarbete. Vid senaste årsmötet i Newfoundlandsklubben Södra valdes jag till kassör och nu har allting blivit klart med banken och jag har fått dosa och koder och allt sånt man behöver, så nu har jag kunnat sätta igång. Det löste sig smidigt också med bokföringsprogram då jag hade ett uppladdat program på min dator som jag fick från skolan när vi läste redovisningskursen för två år sen. Jag hoppas att det kommer att funka bra. 

tisdag 1 april 2014

Hemma från Trysil...

Det har blivit ett längre uppehåll här på bloggen än vad jag tänkt mig. Vi har varit iväg och åkt skidor över weekenden. I onsdagskväll åkte vi iväg med buss till Trysil och kom hem i söndags kväll. Vi hade några härliga dagar med sol och klarblå himmel. Så fint väder som vi haft dessa dagar har vi nog aldrig haft på nån skidresa innan. Det brukar alltid vara nån dag som det blåser och är dimmigt, men sen å andra sidan har vi nog aldrig åkt iväg så sent på säsongen heller. Jag frös inte en gång. Så härligt! 

Nu är man tillbaka till verkligheten igen och det är massor som ska göras i vår känns det som. Vi har en examen och en student. Ett hus på Österlen som ska renoveras, och så har man en hästgård här hemma som ska skötas. Det kommer att bli fullt upp...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...