lördag 22 mars 2014

Plantering...


Jag kunde inte bärga mig längre utan jag var bara tvungen att gräva ner mina nyinköpta gladioluslökar i rabatten in mot gården. Det kommer att bli så fint till sommaren när de kommer upp och blommar. Jag har även räfsat upp alla gamla löv i mitt jordgubbsland, men jag inser att det är ett hästarbete att plantera om alla plantorna. Nu växer de huller om buller, ingen ordning alls, och jag som satte de i så fina rader bara för två år sen. Å andra sidan är det ju bra att de trivs och förökar sig :-)

onsdag 19 mars 2014

Tio små valpar...

Vi körde bort en sväng till Monika på kennel CleBas ikväll och där hade det hänt grejer sen vi var där senast. Tio (!) små valpar hade fötts i måndags. Fem svarta och fem bruna. Det kändes som det bara kryllade av dem. När Raffe föddes var de ju "bara" fyra st. Detta var verkligen ett helt gäng. Så roligt att se dem. 

söndag 16 mars 2014

1 år idag...


Tänk att våran Raffeman fyller ett år idag! Vad tiden har gått fort. För ett år sen satt Mats och jag på en buss upp till Göteborg för att bo på hotell och gå på musikal. Då ringde Monika och sa att valparna var födda och så började vi spekulera om olika namnförslag. Ett av mina första förslag var Robin Hood, men sen kom Mats på det här med Ralph Lauren och det blev vi så nöjda med båda två så vi bestämde oss för det :-)

torsdag 13 mars 2014

Dags för Blocket igen...

Det är med lite sorg i hjärtat vi lägger ut vår husvagn till försäljning på Blocket ikväll, men man kan ju inte ha allt och framför allt inte hinna med allting. Nu blev det husköp på Österlen istället för oss. Nya äventyr väntar där, helt enkelt. Nu är det snart vår och då ska det hända jättemycket därnere. Mycket renovering och fix :-)  som kommer att bli spännande att ta tag i.

Idag hämtade jag ut fröerna jag beställt. Nu har jag sorterat upp allt till var och en som köpt och namnat och räknat ihop. Lite lagom stort kvällspyssel. Det är några på jobbet som köpt så det tar jag med mig imorgon. Min hörsel är fortfarande inte bättre, men nu har jag jobbat en vecka och det har gått ganska bra ändå. Det är ju besvärligt att inte höra ordentligt, men som tur är så har jag ju vanligt "kontorsjobb", så jag behöver inte prata så jättemycket om jag inte vill. Jag kan sköta mig ganska så bra själv och när jag behöver prata med folk så får jag säga till dem att prata högt. Det är väl typiskt att detta ska hända mig. Jag har väl aldrig varit med om att någon annan sprängt båda sina trumhinnor så att man får skrika till dem, men nu är det som det är. Inget annat att göra än att vänta och härda ut tills det blir bättre.

måndag 10 mars 2014

En glad överraskning...

Idag kom månadens Hundsport och i den var där en glad överraskning minsann. I somras tog jag några bilder när vi var och vattentränade Raffe i Hjelmsjön i Örkelljunga. Sen för några veckor sen fick jag förfrågan om jag hade några vattenbilder till nästkommande nummer av Hundsport för då skulle månadens ras vara just newfoundland. Jag skickade iväg några bilder och såklart hoppas man på att nån av de skulle vara med i reportaget och så blev det :-) Så där sitter Mats i båten medan Sune ror och Raffe kommer så fint simmandes. 

Det är väl lustigt att Mats hela tiden lyckas komma med på något hörn. Han äger inte ens en hund, men han har varit med i Hundsport två gånger!

söndag 9 mars 2014

Hemmahelg med mycket vila...

 Usch vad trist det är att inte vara helt frisk. Jag var hemma från jobbet onsdag och torsdag, men i fredags kände jag att jag måste dit och kolla post och där är utbetalningar som måste bokas in. Jag jobbade nästan hela dan och det gick bra, men i fredags kväll fick jag feber igen så det är strikt vila som har gällt nu över helgen. Mats har klippt träd och häckar och eldat och jag har gått och tittat på mest och slängt nån pinne på brasan (!). Igår lördag kände jag mig piggare och ingen feber visade sig heller, skönt.

Urkramad :-)
Idag är det styrelsemöte i Njuffeklubben Södra där jag numera är nybliven kassör :-), men jag får hoppa över det denna gång. Trist, för vi skulle diskutera bokföringsprogram och jag skulle få alla pärmar och papper av Torgny, den förra kassören, men vi får träffas en annan dag och gå igenom detta. 

Det är riktigt vårväder ute så man vill inte vara inne. Vi gick en liten morgonrunda med hundarna innan. Jättehärligt! Nu när våren kommer vill man börja fota igen, så det blir lite mer bilder framöver här. Det känns roligare när man inte fryser om händerna hela tiden.

onsdag 5 mars 2014

Usch för ont i örat...

Som jag skrev i söndags hade jag feber under helgen och kände mig allmänt hängig. Måndag och tisdag har jag ändå jobbat fastän jag varit väldigt trött, men igår vid lunchtid fick jag jätteont i mitt ena öra. Jag stod ut hela eftermiddan och jag körde hem och gick ut med hundarna en sväng fastän jag hade så ont så jag visste knappt var jag skulle bli av. När jag kom in gick jag och la mig och då började det bubbla värre än nånsin inne i örat och då sprack trumhinnan och var började rinna ut. Det är så hemskt och gör så ont. Jag har haft detta en gång förut också för några år sen. I alla fall så försvinner ju trycket när trumhinnan spricker så då gör det inte så ont längre. Nu bara tjuter det, men det försvinner också så småningom.

Nu är jag precis hemma från min vårdcentral. Jag har fått penicillin som jag ska ta i tio dagar. Jag har antagligen trånga örongångar. Det är kanske därför jag får det just på detta örat, vad vet jag, men jag hoppas verkligen att det var sista gången. Ändå är jag så noga med nässpray när jag är förkyld för att undvika sånt här. Idag blir det till att ta det lugnt här hemma, vila och pula med sånt som inte är så kroppsligt krävande. 

söndag 2 mars 2014

En helg med feber...

Jag vaknade i lördags av att jag kände mig lite konstig i kroppen. Det var inte något märkvärdigt så vi körde till tippen med en massa skräp och sen började vi klippa våra fruktträd. På eftermiddan kände jag att jag hade feber, så sen har det inte blivit så mycket mer gjort denna helg. Jag känner mig bättre ikväll så jag kan förhoppningsvis jobba på som vanligt i veckan som kommer. 

Ikväll har jag gjort en helvegetarisk rätt. En tortellinigratäng som jag hittade på en blogg som heter "Helena mitt i smeten". Där är en massa goda recept. När Rebecca fyllde år för några veckor sen bjöd vi på en vegetarisk lasagne som jag hittade receptet på på denna blogg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...