fredag 31 augusti 2012

Byta ras???

Jag har länge funderat på att skaffa ytterligare en hund. Ska vi göra det så vill jag göra det medan vi har Chapman kvar så att han kan fostra den nye lille. Min önskan var ju att få en valp efter Chapman men det parningsförsöket vi gjorde blev det inget med så den tanken har jag gett upp. Att byta uppfödare och att köpa en valp från nån annan än CleBas har också känts främmande då jag vill ha närheten till min uppfödare för råd, stöd och hjälp med passning när vi reser bort.

Nu har mina tankar börjat kretsa kring att jag kanske ska byta ras istället. Newfoundlands är världens snällaste och mysigaste hundar. Det kommer jag alltid att bära med mig, men de är STORA och smutsar ner mycket. De är inte heller alltid så lätta att ta med sig överallt och man kan inte lämna bort dem till vem som helst pga deras storlek (för oss har det varit så). En ras som jag på senare tid fastnat för är bearded collie. Nästa helg är det utställning på Sofiero i Helsingborg. Jag ska försöka ta mig tid till att åka dit och titta på dem. Det är en lagom stor hund. Hur pälsen är att sköta vet jag inte, det får jag ta reda på. Jag måste också ha en hund som jag kan ha ute i hundgård mitt i vintern. Det tror jag dessa kan vara. Dessa hundar smutsar nog också ner mycket, men de är mindre. Jag vill fortsätta hålla på med utställning, jag har saknat det under de här åren sen jag slutade ställa ut Chapman. Det finns ett flertal uppfödare här i Skåne har jag sett på nätet. Vi får väl se vad dessa tankar leder till...
Kan denna ras vara något för mig?

onsdag 29 augusti 2012

Lite bad så här en onsdag mitt i veckan...

Jag har inte varit så aktiv här på bloggen den senaste tiden känns det som. Jag tycker inte jag haft nånting att skriva om och dagarna bara rinner iväg när man "jobbar" (på min LIA-plats) heltid. Men ikväll känns det annorlunda. Fastän det är onsdag så känner jag mig full med energi. Jag har mockat till hästarna och middagen står på spisen. Jag ska faktiskt ta mig ett bad  lite senare också. Jag har en idè om att jag ska hänga upp glasburkar på spaljén vid badet och ha värmeljus i dem. Det skulle nog kunna bli mysigt. Jag funderar på om Ernst har gjort nåt sånt. Jag får googla...

lördag 25 augusti 2012

Höstkänslor...

Jag vaknade imorse och fick en sådan lust att åka iväg och köpa en eller två bollkryssar till nånstans där ute. När jag kom till Öspab var bollkryssarna så tråkiga, men ljungen var fin. De var lite i dyraste laget, tyckte jag, men jag köpte ändå tre stycken. Jag tänkte att jag skulle pynta vår nya uteplats med höstblommor och lyktor. Detta fick bli en början.

Chapman är sitt vanliga jag igen. Skönt! Nu är det svalare i luften också. Imorgon ska vi åka iväg med Carmen på en "till salu-hästvisning" på Österlen. Det har vi aldrig gjort förut så det blir spännande. Vi får väl se om det dyker upp någon spekulant. Rebecca kommer också hem imorgon från en veckas semester i Turkiet. Sen åker hon tillbaka till Kalmar i veckan som kommer. Hon börjar också sina studier igen den 3 sept, samma datum som jag.

onsdag 22 augusti 2012

En orolig natt...

Natten som varit var inte rolig. Igår kväll började Chapman kräkas upp en massa slem och han vankade av och an och pep hela tiden. Han började också flåsa mer och mer. Min första tanke var såklart magomvridning. Det är och kommer att vara min största skräck när det gäller newfoundlands. Klockan var nästan halv elva och Hässleholms Djursjukhus stängde kl 22. Jag ringde då till Helsingborg och rådfrågade dem. De sa till mig att känna på hans mage, men jag kunde inte känna att den var uppsvullen som en ballong. De tyckte att vi skulle köra dit. Nu tog jag ändå beslutet att vänta och vi började spola honom med kallt vatten istället. Efter en stund flåsade han mindre och hela han lugnade sig och han la sig på trappan nedanför vårt sovrumsfönster.

Vi gick också och la oss efter en stund, men jag var uppe flera gånger och tittade till honom. Klockan halv två hörde jag att han var uppe och drack. Det kändes ju hoppfullt. Imorse gick han upp som vanligt och han har varit som vanligt idag. Antagligen var det värmeslag. Vi har ju haft upp emot 27-30 grader varmt nu i flera dagar och fastän han är i stallet och i skuggan mest hela tiden har han blivit för varm helt enkelt. Idag har det regnat och varit svalare ute. Det känns skönt... Detta hoppas jag att jag slipper vara med om igen.

lördag 18 augusti 2012

Mer sten...

Ett fint avslut mot häcken blir det på vår nya fina uteplats. Med makadam kan man göra mycket. Det blir prydligare så här.

Idag blir det en tur ner till huset på Österlen för gräsklippning. Jag hoppas inte det regnat där som det gör här just nu. Det verkar helt omöjligt att sälja hus just nu. Det har varit tre st spekulanter som varit där och tittat men det har inte blivit mer än så.

torsdag 16 augusti 2012

Snart fredagsmys...

Vårt hus i kvällssken
Torsdag kväll och första arbetsveckan är snart slut. Det har inte hänt så mycket mer än att man är iväg hela dagarna och kommer hem och gör middag, tar in hästar, åker ev och handlar, går en kvällsrunda med Chapman, tittar lite på TV. Sen är det dags att gå och lägga sig. På mitt nattduksbord ligger "Den sista akten" av Marie Ljungstedt. Jag gillar hennes böcker.

måndag 13 augusti 2012

På plats...

Fönstret har kommit på plats och såklart ska katterna upp på ställningen. Kolla inTurbo som står och tittar in genom fönstret :)

Som jag skrivit innan började jag min praktikperiod idag. Upp tidigt och hemma vid kvart i fem. En stor fördel är att jag har så nära dit. Idag körde jag bil, men jag ska försöka cykla så mycket som möjligt. Ikväll blev det lite stängselarbete. En av våra inackorderingar kommer tillbaka från träning på onsdag och då ska hon gå i egen hage.

söndag 12 augusti 2012

Sista lediga dan...

Lille Frulle ligger och gotter sig i solen nere vid hästtransporten
Mitt sommarlov är slut för detta år. Imorgon börjar jag min LIA. Där ska jag vara i tre veckor. Sen börjar min 10-veckorskurs i beskattning på Kristianstad högskola. När den är slut ska jag tillbaka till min LIA. Så ser min höst ut.

Igår hade vi ett helt underbart väder. Jag var ute i princip hela dan och höll mest på med mitt ogräs. Mats hittade också äntligen ett fönster på Blocket som vi letat så länge efter. Ett av fönsterna på vårt garage är uppruttet och behöver bytas. Nu är det nya målat och klart och ska sättas upp idag.

fredag 10 augusti 2012

Hemma igen...

Ridpass på banan innan regnskuren kom
Rebecca är hemma igen från sin fjällvandring. Hon åkte på en rejäl magsjuka i slutskedet av resan, oturligt nog, men nu är hon mycket bättre. Det härjade nån magbakterie uppe på Kebnekaise fjällstation så flera rum var isolerade och såklart skulle Rebecca och hennes sällskap också drabbas. Första ridpasset med Carmen blev det idag i alla fall. Det blev bara ett kort pass, dels för Rebeccas skull och dels för att det kom världens regnskur och då ville Carmen bara ställa sig under träden och skula :). Jag har sett det ute i hagen också. Hon springer direkt till träden när det kommer en skur.

torsdag 9 augusti 2012

Höst i luften...

Den senaste veckan har man verkligen märkt av att hösten är på intågande. Vi tar ut hästarna kl sex varje morgon och det är så fuktigt och höstlikt i luften nu vid den tiden. Sommaren har gått så fort så man hinner inte med. Jag älskar hösten, men jag vill inte att den ska komma än. Vårt ena äppleträd har så här fina äpplen nu. Bra för hästarna och för mig också som slipper köpa äpplen till dem :)

En smutsig Chapman nere vid stallet
Chapman och jag har nyligen gått morgonrundan. Vad ska jag hinna med mer idag? Mocka i stallet, bokföra åt farfar, beställa böcker till min kurs i Beskattningsrätt, åka och handla, putsa nåt fönster, rensa lite ogräs. Ja, jag behöver nog inte gå sysslolös idag heller :)

tisdag 7 augusti 2012

Lite nytt till huset...

Vi har satt upp nya fasadlampor på huset. De gamla som satt där var både solblekta och vitprickiga sen målningen av huset. Dessa matchar också så bra till de aluminiumfärgade hängrännorna. Med dessa har jag gått emot mina principer att allting ska se gammalt ut, men det blev riktigt bra fastän de är av modernare stuk :)

Det fick bli en hög också så vi kan se när vi badar i vinter.

Mina mårbacka växer och frodas. Jag har aldrig haft så stora och fina pelargoner nånsin som jag har i år. Kanske det beror på att jag vattnat dem mycket med regnvatten. Där ska ju vara mycket näring i det.

lördag 4 augusti 2012

Hemma igen...

Det har varit lite dåligt med uppdatering under veckan. Vi åkte till Skummeslöv i onsdags och kom hem idag. Det har varit några jättesköna dagar hos våra goda vänner som har stuga där. Vi har grillat, ätit god mat och umgåtts. Igår var vi på Diggiloo på Centercourten inne i Båstad. En kanonbra show med många duktiga artister och Thomas Pettersson är ju bara för go`. Man vred sig av skratt emellanåt. Före konsterten var vi på Pepe´s Bodega och åt. När vi sitter där och äter kommer Carola med sin adoptivdotter in och sätter sig några bord från oss. Hon flyttade dock längre in i restaurangen efter en liten stund. Hon ville nog ha lite mer privacy för där var folk som kom fram och ville bli fotograferade och ha autograf.

Vi hade bra platser.
Nästa vecka är min sista lediga vecka. Den 13 aug börjar jag min Lia-period, sen börjar min kurs i Beskattningsrätt den 3 sept. Vardagen närmar sig...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...