söndag 29 maj 2011

Imorgon händer det...

Efter två och ett halvt år blir Rebecca äntligen av med sin tandställning. Då ska den av. Nu slipper vi den här återkommande körningen till Kristianstad. Det funkade bra så länge tandregleringen låg här i Hässleholm, men den lades ner för nåt år sen och då blev det till att köra till Kristianstad istället och det har ju tagit mer tid. Både av hennes skoltid och vår arbetstid. Men som sagt, nu är det sista gången imorgon. Det kommer att bli konstigt att se henne utan den. Den hör liksom ihop med henne nu...

Nu är väl inte detta hela sanningen för hon kommer att få en löstagbar efter denna fasta, men det känns ändå som en stor förändring. (Förhoppningsvis har hon också fått sitt körkort när hon ska dit nästa gång, så då kan hon köra själv).


fredag 27 maj 2011

Det blev två nya...

Igår efter jobbet körde jag och min arbetskompis Cilla till Solhaga Gardencenter i Kristianstad. Jag har inte varit där innan. De hade verkligen allt för trädgård och hem; växter för både ute och inne, trädgårdsmöbler, prydnadssaker etc listan kan göras lång. Jag köpte i alla fall två nya klätterväxter till hundgården då mina kaprifol jag haft där dött i vinter. Jag köpte något som hette Fallopia. De ska tåla mycket sol och blomma med vita blommor hela sommaren. Jag tror de blir bra där.

Stensättningen invid huset är nästan klar. Det är bara matjorden som ska i nu. Sen ska det planteras. Det är det som är det roliga.

onsdag 25 maj 2011

Blodgivningsdag...

Idag har jag varit och lämnat blod för andra gången i mitt liv. Det gick bra. Mitt blodvärde var lite sämre än förra gången så det var viktigt att äta mina järntabletter efteråt, sa de. Jag slarvade lite med det sist så jag får väl göra som de säger denna gången.

Jag lovade igår att lägga in en bild på en klippt Chapman. Det syns kanske lite dåligt, men jag är nöjd i alla fall och det är huvudsaken. Det hade ju såklart inte dugt till utställning, men till husbehov är det bra nog. Ser ni högen med jord och växter bakom Chapman? Där har jag planterat mina växter provisoriskt medan vi lägger sten.

tisdag 24 maj 2011

Ruskväder...

Vilket höstväder det är ikväll. Både regn, hagel och åska. Hästarna är inne, vi är inne och Chapman är inne. Tur! Det var annat igår kväll. Då stod jag ute och borstade och klippte Chapman till sent. Det var en sån härlig kväll. Jag är riktigt nöjd med klippningen om jag får säga det själv. Jag hade tom kunnat gå på stan med honom utan att skämmas :) Jag får ta en bild och lägga upp här på bloggen imorgon.

söndag 22 maj 2011

Hundutställning...

Chapmans pappa CleBas Popeye, som blev bästa newfoundlandsveteran idag

Denna helg har det varit hundutställning i Hässleholm. Det är första gången på flera år som Chapman och jag inte är med, men jag var ju tvungen att köra ner och titta på de andra. Den gamle Poppe "is still going strong". Kändes lite konstigt att inte vara med, men nu fick jag tid till att gå runt och kolla lite på andra raser. Jag köpte några torkade oxlungor till Chapman och han fick smaka på en direkt när jag kom hem. De var smaskens, kan jag säga...

lördag 21 maj 2011

Till Tyskland...

Mannen och sonen var uppe tidigt imorse. De for iväg till Tyskland för att inhandla all den "flytande vara" till vår kommande studentfest. Jag tror de skulle till Border Shop. Aron följde med delvis för att han skulle ha nån speciell amerikansk läsk. Sen är det lite kul också. När jag ringde till dem för en stund sen var de i Puttgarden och skulle strax av båten. Det var nog bra att de skulle iväg för att när vi tog fram passen så upptäckte jag att båda deras pass går ut nu i juni, så vi får väl ner till polisen i veckan och ordna nya.

torsdag 19 maj 2011

Blir det nåt gott över...

... till mig, tycks Chapman tänka.

En rolig episod som hände just här vid soffbordet när Chapman var liten var att vi hade ätit muffins och glömt kvar dem på bordet. När jag kom på det och skulle ta dem var där inte ett spår kvar av dem. Uppätna med papper och allt...

tisdag 17 maj 2011

Kajbo i köksfläkten...

Vår köksfläkt har fungerat lite halvdant några veckor, så ikväll plockade Mats isär den och ut från röret bara "drösslade" det ut en massa pinnar och skräp. Det är kajorna som slängt ner allt detta i skorstenen och som sen hamnar längst ner i köksfläkten. Vi har tidigare lagt galler uppe på skorstenen så att de inte kan bygga bo där, men att slänga ner er massa skräp gör de tydligen ändå. Nu är skorstenen rensad, men fläkten funkar ändå inte så den får vi lämna in på reparation. Vi får nog sätta upp en sån där kupa uppe på skorstenen som jag sett sitter på många hus. Då kan tydligen fåglarna inte komma till att bygga.

söndag 15 maj 2011

Utgrävningen har börjat...



Vi började igår med att gräva bort all gammal matjord längs med huset. Chapman är med och kollar läget såklart. Nu ska nya fina runda stenar dit och en smal rabatt med ny kraftig matjord. Jag har bestämt att jag ska pioner och lavendel. De tål den starka sol som är där hela dan. Jag har grävt bort och jordslagit de få blommor jag har där nu bl a då pioner. Jag har några plantor höstanemon som också trivs där, så de får nog också dit igen.

lördag 14 maj 2011

Ravlundafältet...

Chapman beundrar utsikten!


Var uppe tidigt idag för att köra ner till huset på Österlen. Mormor och morfar ska stanna där några veckor nu. Gräset var högt och jag gav mig i kast med det. Dagens träningspass och genomsvettig, säger jag bara. När jag och Chapman sen körde hemåt igen stannade vi såklart en stund på Ravlundafältet. Vi gick nerför branten och gick en promenad längs havet. Och tänk, jag har en newfoundlandshund som inte vill bli blöt om fötterna! Så fort vattnet kom mot honom så gick han bara längre upp på stranden, vilken fjant :) Sen fick vi jobba lite när vi klättrade uppför branten tillbaka upp på fältet.

fredag 13 maj 2011

Det har tydligen...

...varit problem med Blogger läser jag hos andra bloggare. Inlägg och kommentarer har försvunnit. När jag precis öppnade upp min blogg märkte jag att sista inlägget jag skrev var borta och att kommentarer på andra inlägg försvunnit. Jag hoppas att de kommer tillbaka. Vi får väl se. Ikväll körde Mats och jag ut en liten sväng med motorcykeln. Vi körde bort till Annika och Sune på Kvarnstena gård och hälsade på. Annika var Rebeccas dressyrtränare när hon tränade och tävlade Vanilj som mest. När vi körde därifrån såg vi ute på ett fält en stor älg som stod och tittade på oss. Efter en stund gick den bort till skogsbrynet och hoppade över staketet och in i skogen. Det är mäktiga djur...

torsdag 12 maj 2011

Kampen har börjat...

När man bor på landet som vi gör finns det såklart både för- och nackdelar. En nackdel är alla dessa förbannade flugor som tar sig in i huset så fort man har nån dörr öppen. I år ska jag ta tag i problemet och göra nånting åt det istället för att springa omkring med flugsmällaren varje kväll. När jag var på Lantmännen sist köpte jag dessa flugremsor som jag inte provat förut. Det är alltså smala remsor som man ska sätta högst upp i fönstret och sen ska de sitta där hela sommaren. Flugorna flyger dit och äter det ämnet som sitter på remsan och sen dör de. Låter väldigt smidigt! Det ska bli spännande och se om det funkar...

tisdag 10 maj 2011

En guldgruva på vårt loft...

Uppe på vårt andra loft, ovanför det "lilla" stallet, fanns det en del gamla grejer stående när vi flyttade hit till gården. Bland annat den här gamla kistan. Det var nästan lite spoky när jag skulle öppna den första gången för man vet ju aldrig om det fanns något i den, men den var tom. Jag tänkte att nu i sommar skulle vi göra vid vår hall och då skulle vi slänga ut det stora fula klädskåpet vi har där nu och då bland annat sätta in denna kista istället. Jag ska ta ut och tvätta av den försiktigt och så får den stå och lufta av sig.

lördag 7 maj 2011

Bantarhagen klar...



Idag har jag och Rebecca gjort klart det sista på Vaniljs "bantarhage". Nu är hon på plats. Där var ganska mycket gräs för henne nu direkt att börja äta på, men det har hon snart betat ner och sen är där inte så mycket. Nu ska vi förhoppningsvis kunna hålla henne lite i form, så hon inte blir som en boll. :)


fredag 6 maj 2011

Gården...

Går man högst upp i hagen får man en bra bild över hur vår gård ser ut. När man står där uppe ser allting så litet ut :). Den stora högen mitt på gårdsplanen är en massa runda stenar. Vi ska lägga sten längst in till huset och göra en smal rabatt utanför. Lite blommor måste jag ha. Det blir nog lavendel, tror jag. De tål stark sol och det är just vad där är nästan hela dan.

torsdag 5 maj 2011

Semesterplaner...

Vi har pratat lite löst om att åka över till Bornholm i sommar. Jag har varit där två gånger tidigare, -91 och -95, så det är ju ett tag sen. Vi var där hela familjen -95 då Mats fyllde 30 år och Aron bara var fyra månader. Där är så himla mysigt, nästan exotiskt. Landskap och hus påminner om Österlen så det är ju klart att jag trivs då :). Jag har kollat lite på nätet om färjetider, priser, boende etc. Ön är fyra mil bred på det längsta stället, så den är inte stor. Ska man bo på hotell eller camping? Där är faktiskt gott om campingplatser. Just planeringen är nästan lika rolig som själva resan, tycker jag.

måndag 2 maj 2011

Vårt kombinerade badrum/tvättstuga...

In till vårt badrum hade de förra ägarna satt in ett par gamla pardörrar. Originellt och vackert. Det är något vi aldrig själva hade kommit på att göra, så jag är väldigt glad för att de sitter där.



När vi flyttade hit var det redan badrum i detta rum, men rummet var helt öppet och det fanns ett stort bubbelbadkar som vi nästan aldrig använde så det sålde vi på Blocket och delade av rummet med en halvvägg och gjorde tvättstuga och dusch på andra sidan. Inredningen fanns redan så vi bara flyttade på den.

Efter vår egen ansiktslyftning av vårt badrum/tvättstuga har allting blivit så mycket mer praktiskt än vad det var när vi flyttade in. Att det är snyggt är så klart också viktigt, men att det är funktionellt för vår familjs behov är ännu viktigare.


söndag 1 maj 2011

Vårrensning...

Denna helg har jag hunnit med tvätta och plocka undan alla vinterkläder i vår groventré. Det blev väl snyggt och prydligt? Hur länge det nu varar... När vi flyttade hit var detta lilla utrymme tvättstuga, men vi tyckte det blev för trångt för det så vi gjorde om vårt badrum istället till kombinerad toalett och tvättstuga. Vi behövde dessutom den här lilla skrubben till alla ytterkläder och skor eftersom den ligger precis vid groventrén

. Söndag kväll och hela familjen är samlad igen. Denna helg har det varit Chapman och jag som hållit ställningarna här hemma. Mats och Aron åkte till Göteborg i fredags på brottningstävling och Rebecca åkte med kompisar till Åhus för att campa. Innan de åkte hade jag så mycket planer på allt jag skulle hinna med, men har jag gjort hälften av allt det jag planerade så är jag nöjd. Ikväll har vi varit på den årliga byastämman hemma hos en av grannarna. Det blev både smörgåstårta och tårta till kaffet så nu är man rejält mätt minsann.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...