måndag 28 februari 2011

Hemkommen från min kurs...

Jag har nyligen kommit hem från min kurs i photoshop. Vi jobbade i Adobe Photoshop CS3 och jag har Photoshop Elements hemma, men det gör ingenting för mycket är snarlikt. Vi gick igenom byte och pixlar, storleken på bilderna, hur man zoomar in och ut, beskär och ändrar färg med nyans och mättnad och en massa annat. Det var väldigt kul. Jag längtar redan till nästa måndag.

söndag 27 februari 2011

Årsmöte...


Ikväll har vi varit på årsmöte i Hässleholms Hästsportförening. I samband med det delas det alltid ut diverse vandrings- och klubbmästerskapspriser till de häst- eller ponnyekipage som det gått bra för under föregående år. I år fick Rebecca vandringspris för framgångsrikaste "Junior". Kul! Nu får denna buckla stå hemma hos oss i ett år.

Imorgon kväll börjar jag en kurs i "Photoshop". Det ska bli så spännande. Jag berättar mer om det senare .

fredag 25 februari 2011

Vardag igen...

Idag har det gått i full fart. Uppe med tuppen och ut i stallet och mockade och sopade och gjorde fint. In och började tömma alla väskor och satte igång tvättmaskinen. Vid lunch åkte jag och hämtade Chapman hos Monika. Han blev så glad och hoppade glatt in i bilen. Sen gick vi en lång runda. Åkte till jobbet och jobbade några timmar. Hem igen och skrev inköpslista och åkte till Willys och handlade. Sen hjälptes vi åt hela familjen att göra tacos. Kollade på "På spåret".

Tidigt imorgon bitti ska Rebecca åka till Göteborg Horse Show med Hässleholms Hästsportförening. De ordnar bussresa dit varje år för sina medlemmar. För några år sen var jag med också. Det är en väldigt intensiv dag. Man åker tidigt och kommer hem mitt i natten. Men det är kul!

torsdag 24 februari 2011

Hemma igen...

Klockan är 22.30 och vi kom hem för en stund sen. Resan hem gick bra, men det är drygt att sitta i en bil tio timmar. Som många andra (tror jag) har vi bara varit i fjällen på vintern, men jag skulle gärna vilja åka dit på sommaren också. Det måste vara jättevackert där då. Jag är bara så rädd för att det ska krylla av mygg eller andra flygfän.

Jag ska hämta Chapman hos Monika imorgon. Han har fått gå med de små, sa hon när jag pratade med henne ikväll. Han är så snäll vid dem. Som vanligt hade det tagit ett par dagar innan han började äta, men det gör ingen skada om han gått ner nåt kilo. Det är bara bra. Jag har inte varit iväg och vägt honom på ett tag. Jag måste göra det. Det ska bli skönt att få hem honom. Då blir allt som vanligt igen...

onsdag 23 februari 2011

Hu, så kallt...

Imorse var det riktigt kallt. -28 grader i backen och vi hörde att det varit -36 grader nere i Vemdalen by. Hurtiga som vi är så var vi ute kl 9 när liften öppnade, men det blev bara ett åk sen blev det till att uppsöka en värmestuga och ta en kopp varm choklad. Nu är vi inne i vår lilla lägenhet för att äta lite lunch, sen är det ut igen.

tisdag 22 februari 2011

Sportlov...

Familjen befinner sig i Vemdalen, Björnrike, sen några dagar tillbaka. Resan upp gick bra. En mat- och toapaus på 83 mil. Hela färden gick på 9 h 45 min. Jag hade hoppats på att se en renflock på vägen, men inte en enda såg vi. När vi åkte till Idre ifjol körde vi förbi en hel flock som låg i skogen bredvid vägen. Idag har vi haft kanonväder, blå himmel och strålande sol, fast kallt. Imorse var det -18 grader. Nu har vi bara en dag kvar här, sen är det hemfärd.



onsdag 16 februari 2011

Kalas...

Ikväll har vi firat Rebecca. Hon fyller 19 år idag. Vart har alla dessa år blivit av? Fy, vad gammal man blivit, men sån är tidens gång. Det är bara att hänga med. Vi gjorde det enkelt för oss och beställde smörgåstårta från Kvantum. De gör så goda. Sen var farmor snäll och hade gjort två stycken olika sorters tårtor. Supergoda! Ska man ha kalas så här mitt i veckan är det svårt att hinna både matlagning och bakning efter jobbet. Nu har gästerna gått hem och det är dags att lägga sig. Imorgon bitti har vi stallet. Då ska hästarna ut kl sex.

söndag 13 februari 2011

Småfåglarna...

Jag hängde ut nya talgbollar igår. Nu har talgoxarna hittat dit. Det är så rogivande tycker jag att sitta inomhus och titta ut på fåglarna genom fönstret. Nu låter jag som en pensionär :)

Usch, vad kallt vi fått igen. Igår morse hade vi -10 grader och idag är det också kallt. Jag vill ha vår, men det dröjer nog tyvärr ett tag till. Jag tvättade Chapman igår kväll, så idag blir det borstning på schemat. Nu luktar han gott igen...

fredag 11 februari 2011

Lite snö...

Chapmans kontur i snön

...har vi fått idag. Kunde inte låta bli att fota det här roliga avtrycket Chapman gjort med sin kropp när han låg ute på gårdsplanen ikväll.

Idag är det äntligen fredag. Det har varit mycket denna vecka och jag känner mig lite sliten. Jag har börjat på core-träning genom jobbet så veckan avslutas med lite nyttig träning. Det känns bra! Nu sitter vi och tittar på "På spåret". Vi dissar "Let´s dance" ikväll, men jag måste ändå kolla vem som åker ut.

tisdag 8 februari 2011

Hallelujah moment...

Klockan 20.20 ikväll fick vi strömmen tillbaka efter att ha varit utan i 18 timmar. Vaknade inatt vid två av att det stormade något fruktansvärt. Går strömmen så brukar vi få tillbaka den ganska fort, men inte denna gång. Det måste ha varit något stort fel. Jag var inte på jobbet förrän kl 11 idag. Vi kunde inte ta ut hästarna ur ett beckmörkt stall och full storm ute, så de fick äta inne och så tog vi ut dem vid åtta då det var ljust ute. Vi fick ju också gå igenom hagarna först så där inte var stolpar som vält.

Stora delar av staketet runt ridbanan hade lagt sig och skjutporten in till logen hade hoppat ur spåret och låg på marken. Hästtransporten hade rullat iväg en bit (bromsen var inte dragen, slarvigt av oss) plus lite andra grejer som blåst iväg. Sen fick jag bort till mina föräldrar och duscha innan jag körde till jobbet. Så här är livet på landet ibland...

lördag 5 februari 2011

Konsten att vara i vägen...

Mitt under Melodifestivalen kommer det en stor klump och sätter sig mitt framför TVn :).

Soligt, men stormigt...

De senaste dagarna har vädret varit mildare och då är katterna ute lite mer. I eftermiddags kom Frippe in efter att ha varit ute hela dan. Då är det skönt att lägga sig i fönstret och slappa lite.

Rebecca tog ett pass med Carmen ute på ridbanan idag. Det stormade så, så att det var säkrast att hålla sig hemma. Denna bilden har jag tagit inifrån vårt kök. Vi har ett hål i muren mellan baksidan och gårdsplanen. Det sitter placerat så att man har perfekt koll på ridbanan och även på vad som händer i hagarna på baksidan.


fredag 4 februari 2011

Tradera igen...

Sex st Rosen-skedar

Jag lyckades häromdan att lägga högsta bud på sex st Rosen-skedar. Jag har tidigare berättat om att jag börjat köpa på mig lite bestick inför dotterns kommande student till våren. Jag ska försöka hitta sex till. Då har jag tolv st av både gafflar, knivar och skedar. Jag är lite manisk med att jag måste ha ett dussin av varje. Ordning och reda...

Jag vill ha nya mattallrikar också. Jag är så himla trött på mina blå tallrikar från Höganäs. Matta i färgen har de blivit av diskmaskinen. Jag skulle gärna vilja ha Grön Anna, men de blir ofta dyra på Tradera. Jag vill ju fynda!


onsdag 2 februari 2011

Det regnar...

En dålig bild men jag sätter in den ändå

... här hos oss ikväll. Efter kvällspromenaden ville Chapman vara kvar ute på trappan, men bara efter en liten stund skällde han och ville in. Inte ens han vill vara ute i detta ruskväder.

Har känt mig lite låg idag då en vän till oss dog igår efter en lång tids kämpande mot sin sjukdom. Vi har tänt ett ljus i fönstret ikväll och tänker på hans familj nu i deras svåra stund, "En kamp om att andas".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...