söndag 30 januari 2011

Morgonpromenaden...

Klockan är 8:15 och jag är precis inkommen från vår morgonpromenad. Vi såg "räven" idag. Den sprang över fältet ca 100 meter ifrån oss. Chapman går så klart och tittar åt alla andra håll så jag får uppmärksamma honom på att det är nånting. Den hunden kan konsten att missa när det händer nåt! Han får ialla fall syn på räven innan den försvinner in bland snåren. Chapman blir hög och bara hälften så lång i kroppen (ni som har newfoundland vet vad jag menar). Han stannar och följer räven med blicken, sen börjar han skälla.

Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Jag ska lyssna på min intuition hädanefter för jag tänkte ta kameran med mig, men så struntade jag i det för att jag tyckte det var för bökigt. Typiskt!

lördag 29 januari 2011

Lite nyinköp...

Idag har jag och min arbetskamrat Cilla varit på en liten shoppingutflykt till Höör (!). Vi åkte till en affär som vi hört talas om ryktesvägen som heter Wonne Present. Gud, vad där var grejor. Jag köpte lite smått och gott som ni kan se på bilden. Nya krokar och tvål till badrummet, ljuslyktor och ett klotljus. Efteråt körde vi och fikade inne i Höör. Vi hittade även en trevlig affär där jag köpte en Esprit-tunika på rea. Höör är annars ett ställe vi bara kör igenom. Aron tränar visserligen där en gång i veckan, men det är ju på kvällen och då kör vi direkt till träningen. Klädesaffären kommer jag defintivt att åka till igen.

torsdag 27 januari 2011

Bästa stället...

Skönt att ligga inne när det är så kallt ute men ändå ha koll


När vi gjorde iordning vår veranda för par år sen satte vi in en ny altandörr med glas ända ner till golvet. Detta uppskattas mycket av katterna och då speciellt Turbo. Han går ofta och lägger sig vid dörren och ligger där och tittar ut. Han drömmer nog om sommaren...

Det gör jag också minsann. Imorse hade vi minus 13 grader ute. Det var kallt att ta ut hästarna. De fick extra mycket halm och hö i hagen.

onsdag 26 januari 2011

Dagens insats...



Idag har jag gett blod för första gången. Lite nervös var jag allt, men allting gick som smort. Jag fick även en kupong på 50 kr som kan användas i valfri affär. Det gick faktiskt ovanligt snabbt att tappa 4,5 dl, tycker jag. Det tog inte mer än drygt fem minuter. Sen fick jag en karta med järntabletter som jag ska ta i fjorton dagar.

Nu ska jag bara försöka få Mats också med på det. Man får ju även en koll på sitt blodtryck och blodvärde när man är där, och det kan han behöva som aldrig vill gå på hälsokontroll!

lördag 22 januari 2011

Kallt, men ändå lite vår i luften...

Rebecca och Carmen på ridbanan.

Snön har sjunkit undan ganska bra de senaste dagarna, men nu har det blivit kallt igen så det som ligger där är kvar. Solen har varit framme idag och då kunde jag inte låta bli att ut och fota lite.

Vi beställde lite grejer från Hööks häromveckan. Bland annat snabbandage som man kan ha istället för lindor. Carmens skärskada har läkt fint, men ärret ska inte vara bart förrän pälsen växt ut ordentligt och det gör den inte nu på vintern så dessa snabbandagen är perfekta.

Chapman fick också vara med på ett hörn. Han älskar att gå och strosa för sig själv runt ridbanan. Det är livet på en pinne...

tisdag 18 januari 2011

Mitt senasteTradera-inköp...

Ni som följt min blogg vet att jag samlar på brunt keramik från Höganäs. Jag la högsta bud, 50 kr, häromdan på dessa ljusstakar på Tradera. Smidigt nog bodde säljaren i samma stad som vi, så jag bara körde och hämtade dem nästa dag. Dessa modeller på ljusstakar hade jag inte innan.

lördag 15 januari 2011

Ännu mera snö...

Mats fick ut och ploga med traktorn i morse.

Chapman och jag var ute i morse och pulsade i snön.

...kom det i natt, sisådär 5 cm gissar jag. Nu får det räcka. Nu vill jag ha vår!!

Jag hann inte med något tapetinköp idag som jag skrev igår att jag planerade att göra. Det får jag ta en annan dag. Våra gymnasieskolor har haft "Öppet hus" idag, så jag, Mats och Aron har varit på två skolor och tagit broschyrer och lyssnat på information.

fredag 14 januari 2011

Vårt nya skrivbord...

Ovansidan i skinn är så fin, tycker jag.

Vi har haft turen att bli ägare till ett fint gammalt chesterfield-skrivbord. Det har fått sin plats i vardagsrummet. Tänkte att jag skulle åka och titta på tapeter imorgon till just det rummet. Jag skulle gärna vilja att vi gjorde vid där så att det var färdigt till studenten till sommaren. Just nu är där bröstpanel målad i engelskt rött och en tapet som är målad på i nån beige färg.

Jag vet faktiskt inte alls vad jag vill ha där förutom att det ska vara nåt klassiskt. Absolut inte något modernt och trendigt. Panelen ska också vara kvar.

måndag 10 januari 2011

Ledig dag fast ändå jobb...

Idag har jag varit ledig, men inte för att slappa och ha det skönt. Nej, jag har varit elev i dag. Jag ska framöver hjälpa min svärfar med bokföringen i hans firma. Inte helt enkelt, men det ska nog gå bra. Man är ju ingen civilekonom direkt, men jag har ju ändå jobbat som ekonomiassistent så det fixar jag. Detta är ju också väldigt bra att kunna om jag nångång ska starta eget vilket är min dröm.

Imorgon börjar ungdomarna skolan igen. Då återgår allt till det normala igen.

lördag 8 januari 2011

Övernattning...


Lilla Lotus blev förskräckt när Chapman kom. Hon har inte träffat honom förut.

Igår kväll körde vi till våra goda vänner i Kävlinge. Chapman var såklart också med. De har tre katter. De två stora har träffat Chapman innan och det går bra, men lilla Lotus som de köpte i somras blev helt förskräckt, men innan vi åkte hem låg hon på avstånd och kollade varenda rörelse han gjorde. Hon kommer nog också att vänja sig vid honom så småningom.

Vi sov över där till idag. När vi gått och lagt oss igår kväll på ovanvåningen var jag nyfiken på var Chapman lagt sig nånstans på nedervåningen. Jag smög ner för att kolla. Då ligger han inne i våra vänners sovrum. Han låg där hela natten hos dem. Sen vi kom hem i eftermiddag har han i princip sovit hela tiden. Det är jobbigt att vara hemifrån för länge...

torsdag 6 januari 2011

Vår goa Smulans Vanilj...

Vanilj och Eva-Marie har varit ute på en av sina långturer idag. Eva-Marie är medryttare till Vanilj och vi är så glada över att vi lyckats hitta en sån trevlig och duktig medryttare. Vanilj är så förtjust i henne, det märks.

Vanilj är den snällaste som finns och mina planer är att jag ska ta över henne nu när Rebecca inte rider henne så mycket, fast det har jag sagt förut. Min tid räcker inte till för allting, men man måste ta sig tid. Sen kan jag inte rida heller. För några år sen gick jag en termin på ridskola för vuxna. Jag var så rädd hela tiden, men jag inbillar mig att rider jag på Vanilj som jag känner så är det lättare. Jag har ridit henne här hemma några gånger på ridbanan. Jag får väl ta mig i kragen när våren kommer...

tisdag 4 januari 2011

Födelsedag...


Vi har firat Aron som fyller 16 år idag. En av hans presenter från oss ser ni här bredvid. Nya längdåkningsskidor finns inte att uppbringa i södra Sverige just nu, allting är slut överallt. Nu hade vi sån tur att vi kom över ett par jättefina begagnade genom en arbetskamrat till Mats. Pjäxorna är som nya och rätt storlek också.

Såna vintrar vi haft de senaste två åren har vi aldrig haft och därför har det inte varit läge att införskaffa sig några längdåkningsskidor, men nu kanske vintrarna blir mer snörika även här nere i Skåne.

söndag 2 januari 2011

Första ridturen på länge...

Har du inte mer godis...?

Idag har Rebecca ridit Carmen. Mest skritt men även lite trav och det kändes bra. Vi la om hennes skada igår och det läker fint, så nu kan hon börja sättas igång så smått. Det är drygt att ha en häst som är skadad, de blir så rastlösa när de inte är igång. De är precis som människor. Kroppen behöver arbeta för att må bra.

lördag 1 januari 2011

Nyårsdag, dagen efter...


Efterrätten blev mycket uppskattad av alla.

Det var vår familjs tur att göra efterrätten detta år. Jag hade hittat på nätet ett recept på "Vit kladdchokladtårta". Aron utropade "Herregud, vad god den var". Det känns ju kul. Den var dessutom lätt att göra också. Den kommer vi att göra fler gånger. Receptet hittar du här.

Kunskapsjakten

En av familjerna hade med sig ett nytt spel som vi prövade på. Jag är inte mycket för att spela spel, men detta var faktiskt kul. Man kunde själv välja på vilken svårighetsnivå ens fråga skulle vara; lätt, medel eller svår.

Nu har övernattningsgästerna åkt hem och jag gissar att det blir inte mycket aktivitet här idag. Vi gick och la oss strax innan kl tre och jag gick upp kl sju igen för att ta ut hästarna. Chapman är lyckligtvis inte rädd när det smäller. Det är skönt, men han får vara inomhus när det skjuts som värst vid tolvslaget. Hästarna hade radion på i stallet och efter smällandet fick de sitt sena nattahö.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...